tiistai 26. joulukuuta 2017

Tarinaa meiltä ja muualta

Turun kaupungin kirjastovirkailija on poistanut kirjaston hyllyiltä Henry Laasasen kirjan Naisen seksuaalinen valta. Turun kirjastosta ilmoitetaan, että kirjasto on ryhtynyt asiassa asian mukaisiin toimenpiteisiin. Tarina ei kerro mitä ne ovat, mutta kenties kirjailija saa tehtäväkseen kirjoittaa kirjan myös miehen seksuaalisesta vallasta tai miehen ja naisen sekauaalisesta vallasta. Jäämme odottamaan ratkaisua.

Venäjällä kansan enemmistö kaipaa vanhaa Neuvostoliittoa takaisin. Gallupin mukaan 56 prosenttia kansalaisista kaipaa vanhaa Neuvostoliittoa. NKP:n pääsihteeri Vladimir Iljits Putin on luvannut ehdottaa asiaa seuraavassa puoluekokouksessa. Samalla vanhat osavaltiot Gruusia, Armenia, Azerbaizan, Kazakstan, Uzbekistan, Tadzikistan, Ukraina, Valkovenäjä, Moldavia, Viro, Latvia ja Liettua otettaisin mukaan Neuvostoliittoon vanhoina jäseninä.

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen suosio on noussut parhaisiin lukemiin sitten vuoden 2015. Gallupin mukaan 29 prosenttia suomalaisista pitää Sipilän hallituksen toimintaa hyvänä tai erittäin hyvänä. Itse pääministeri ei kuitenkaan ole onnistunut kohottamaan suosiotaan vaan kolmen koplan kaksi muuta henkilöä eli valtiovarainministeri Orpo ja ulkoministeri Soini ovat lisänneet suosiotaan. Tosiasiassa hallituksen suosio on kasvanut uuden alkoholilain myötä. Seuraavaksi odotetaan hallituksen esittävän kaupoissa myytävien juomien alkoholiprosentin kohoavan 0,8 % lisää eli 6,3 prosenttiin. Silloin hallituksen suosion uskotaan nousevan yli kolmenkymmenen prosenttin.

Jalkapallotähti Lionel Messi vieraili salaa Kuusamossa ja tapasi myös Joulupukin. Maailman suosikkjalkapallolijan vierailun odotetaan tuovan Pohjois-Suomeen miljoonien fanien tulvan.
Mutta toista on Lapissa, sillä siellä vierailivat Intian kaksi suosituint näytteljätähteä. Nyt odotetaan Intiasta miljardin turistin tulvaa Lappiin. mutta jatkossa odotetaan vieläkin parempaa. Hakusessa on
Kiinan suosituin rokkibändi. Sen myötä Lappiin tulisi pari miljardia vierailijaa. Sen odotetaan lopullisesti virkistävän Lapin matkailun.

Enontekijän kunta haluaa palkata sheriffin. Tämä johtuu siitä, että kunnan ainoa poliisi on jäämässä eläkkeelle, eikä seuraajasta ole tietoa. Siviilipoliisi eli sheriffi hoitaisi jatkossa laillisuutta käsivarren Lapissa. Suomessa tämä on tuttua vain lännen elokuvista. Mutta ehkä nyt saadaan Enontekiölle vauhtia ja vaarallisia tilanteita lännen malliin.

Lännen sheriffi Donald Trump on palauttanut jouluperinteen Yhdysvaltoihin. Trumpin mukaan presidentti Obaman aikana ei saanut toivottaa Hyvää Joulua (Merry Christmas). Obaman aikana toivotettiin Happy Holidays (Onnellista lomaa). Politiikkaa ja trumpimaista sellaista on tarjolla joulunakin Atlantin takana. Uutistoimistot ovat osoittaneet useiden näytteiden kautta Obaman käyttäneen juuri Hyvää Joulua-tervehdystä joulunaikaan.

Ei kommentteja: