sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Uusi aurinko nousee

Eilen vaihdettiin maisemaa. Tultiin Maspalomasiin. Tarkemmin Sonnenlandiin. Tarkemmin hotelli Palm Oasikseen. Hotelli koostuu kahdesta osasta. Isosta päärakennuksesta ja sen alapuolella soikion muotoon rakennetuista kolmikerroksisista villoista. Keskelle jää vehreä keidas, jossa on uima-altaita, palmuja ja muita tropiikin kasveja ja kahvila ravintola. Sieltä jaa pikkupurtavaa ja juomia kohtuuhinnalla. Happy hour on kaksi kertaa päivässä. Silloin kaksi limua tai pientä olutta maksaa 2,30 € ja cocktailit 5,50 €. Keitaalla on runsaasti aurikotuoleja ja - varjoja.

Eilen oli pilvistä, mutta tänään pääsimme tositoimeen. Ei pilvenhattaraakaan ennen kolmea. Uusi aurinko porotti lämpimästi ja viisi tuntia vierähti keitaalla. Tämä on hienoin hotellialue missä koskaan olen ollut. Yksiössämmekin on oma poreamme.

Eilinen pilvipoutainen päivä meni ostoksilla. Täällä laitamme ainakin aamiaiset itse. Vajaan kilsan päässä on iso ostoskeskus el Tablero, puolimatkasta löytyy vielä halvempi Spar ja itse hotellissakin on pieni supermarketti. Hinnat vaihtelevat tuotteista riippuen, mutta koko lailla pari kymmentä presenttia halvemmalla selvitään kuin kotoisessa Prismassa. Olut ja viinit ovat asia erikseen. Puolen litran 8,9% vahva olutölkki maksaa 0,81 senttiä ja hyvä valkkaripullo 1,75 €.

Illalla hyppäsimme taksiin ja menimme katselemaan keskustaa. Neljän kilsan taksimatka maksoi neljä euroa. Keskusta on meren rannalla oleva Boulevard el Faro. Sitä reunustaa Passeo, kävelykatu, jonka varrelta löytyy vaatteita, koruja, kosmetiikkaa, pari ostaria ja pitkä rivi ulkoilmaravintoloita. Poikkesimme kuitenkin irkkubaarissa. Nimi oli 19th Hole Bar. Täällä on paljon golfratoja ja ne taitavat olla yleensä 18 reikäisiä. Se seuraava reikä on tässä. Baarissa tunnelmaa piti yllä kitarist-laulaja, joka revitteli 70- ja 80-lukujen rokkihittejä. Porukka hoilasi mukana ja tunnelma oli irlatilaisittain katossa. Paikalliset pubit ja muuttu tuntuvat kaikki olevan ruokapaikkoja tai vähän fiinimpejä systeemeitä..

Ei kommentteja: