maanantai 11. joulukuuta 2017

Väyrynen putosi jälleen jaloilleen

Paavo Väyrynen teki sen taas. Kuin kameleontti, hän keräsi 26.000 kannattajakorttia ja palasi, ah niin ihanaan presidenttipeliin. Tie on siloiteltu hänelle ja Niinistölle. Muut ehdokkaat ovat vaisuja, värittämiä ja mauttomia. Loppuottelussa ovat tästä huomimatta Niinistö ja Haavisto.  Väyrysen mukaan kiipeäminen varmisti sen, että mennään toiselle kierrokselle. Niinistön vastustajien eli kaiken muun joukkue sai lisävoimia ja nyt kisa voi alkaa. Odotan innolla telkun vaalitenttejä, joissa kaiken kokenut Väyrynen pesee muut pelaajat ja haastaa Niinistön natovastaisella yya-demagogialla perinteiseen kekkoslaiseen tapaan.

Väyrysen hyppääminen kehiin synnyttää ainakin pienen särön Niinistön epävaalikamppailuun. Tottahan nykyisen presidentin valtaoikeuksilla ratsastetaan yhtä hyvin maailman johtohenkilöiden kanssakäymisillä kuin itsenäisyysjuhlien veteraanien sankariteoilla. Tässä muilla ehdokkailla ei ole ollut sanan sijaa. Nyt Väyrynen tulee hyvässä vaalibuumissa sisään ja alkaa kyseenalaistamaan Niinistön ns. isoja linjoja. Ne kun ovat Väyrysen vahvinta kenttää. Nyt ollaan päästy asian ja asiattomuuden ytimeen. Perussuomalaisten Huhtasaarta käy melkein sääliksi. Häntä kohdellaan pian tylysti. Isot pojat alkavat kohta puhumaan ja maahanmuutosta vikisijälle jää sivusta seuraajan rooli.  Nykyolojen vastustajien kärkiehdokkaaksi onkin nousemassa ikuinen kumiukko, Väyrynen. Väriä ja vastaväitteitä saadaan nykyisellään kuoleutuneeseen vaalitaistoon.

Väyrynen on mukana mutta tavoitteena ei ole suinkaan pressan paikka vaan uusi kansanliike. Sen markkinointi on alkanut ja tavoitteena on uusi puolue, jolla  tehdään vaalivoitto ja kaikulle tuttu iso jytky. Mutta siihen on vielä aikaa ja matkaa. Sitä odotellessa saa 71-vuotias olmi näyttää närhen munat.

Ei kommentteja: