perjantai 6. huhtikuuta 2018

Ränni vuotaa II

Aiemmin tapahtunut.
Muutimme tähän uuteen asuntoon. Pian muuton jälkeen huomasin rännissä pari reikää. Lämpimällä ilmalla katolta valui vesiä terassille. Soitin huoltomiehille. He paikkasivat rännin. Muutaman päivän jälkeen vettä tuli entiseen malliin. Nyt huoltomiehet sanoivat jättävänsä korjauksen myöhempään aikaan. Sitten tuli pakkanen ja asia jäi sille tielleen.

Viime päivinä tapahtunut.
Ilma lämpeni viime viikolla. Vettä alkoi taas tippumaan terassille. Laiton ensi yhden ämpärin ja sitten kaksi ämpäriä tippuvan veden alle. Pelkäsin, että satojen litrojen vesimäärä pehmentää terassin puut tai jää lillumaan terassin alle. Vettä tuli parhaimmillaan ämpäri täyteen vartissa. Laskin, että ämpäriin tuli vuorokaudessa pahimmillaan tuhat litraa. Siis aika paljon. Soitin taas huoltomiehille. Tapansa mukaan he lupasivat tulla. He tulivatkin parin päivän päästä eli tänään. Olin soittanut jo toistamiseen heille. Miehet totesivat, ettei ränniä voi paikata kun on märkää. Ehdotin hiekkapussia tai tukkeen laittamista ränniin, niin ettei vesi pääsisi valumaan reikien kohdalle muualta rännistä. Ei kuulemma ole hiekkapussia. Totesivat, ettei ränniä voi korjata ennenkuin lumi on sulanut katolta. Sitten ehkä vaihdetaan koko ränni. Lupasivat tulla maanantaina laittamaan suppilon ja johdattamaan veden kauemmas pihalle. Lupasivat sentään jotain.

Ensi yönä pitäisi tulla pakkasta. Se helpottaa meikäläisen elämää, sillä olen käynyt yölläkin tyhjentelemässä ämpäreitä. Eläkeläisellä kun on aikaa. Mutta tarina ei pääty tähän. Se jatkuu, jatkuu ja jatkuu. Seurataan tilannetta.

Ei kommentteja: