maanantai 9. huhtikuuta 2018

Ränni vuotaa III

Aiemmin tapahtunutta
Viime perjantaina huoltomiehet eivät luvanneet vaihtaa ränniä tai paikata sitä, koska katolta tuli vettä.  Ränni vaihdetaan kun katolla oleva lumi olisi sulanut pois ja ränni olisi kuiva. He lupasivat kuitenkin tulla maanantaina laittamaan suppilon ja letkun rännin vuotokohtien alle.

Tänään tapahtunutta
Arvelin aamulla, ettei huoltomiehiä näy tai kuulu. Yllätys oli suuri, kun yhdentoista kieppeillä kaksikko tarpoi hangessa takapihallemme. Mukana olivat pitkät tikkaat ja suppilo, jossa oli neljän metrin putki. Nuorempi ja laihempi miehistä kiiperi ylös ja alkoi kiinnittämään naruilla suppiloa rännin alle. Vartin yritysten jälkeen suppilo ei pysynyt oikeassa asennossa vaan vettä valui edelleen terassille. Sitten haettiin pari lankunpätkää. Ne naulattiin parvekkeen sisäkattoon kiinni ja suppilon reunat jäivät niiden väliin. Suppilo pysyi rännin alapuolella ja vesi valui putkeen ja sitä kautta metrin kauemmas terassin reunasta.

Kolmen tunnin kuluttua huomasin vettä tipahtelevan edelleen terassille. Kävin laittamassa ämpärit takaisin strategisiin kohtiin. Parvekkeelta näkyi, että nyt vettä tippui putken ja suppilon liitoksesta. Putkessa oli pieni reikä, josta valui noro terassille. Siinä sitä oli naurussa pitelemistä. Kuitenkin tunti tämän jälkeen tuli hyviä uutisia. Raosta valuva vesi ei enää tippunut alas vaan se valui putken ulkoreunaa pitkin alas pihalle. Loppu hyvin kaikki hyvin. Mutta oliko tämä loppu, se nähdään myöhemmin. Joka tapauksessa reikäinen ränni pitää jossain vaiheessa vaihtaa ehjään. Sitä odotellessa. Sitä odotellessa taitaa tulla kesä.

Ei kommentteja: