sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Uutiskierros: Valtakunnassa kaikki hyvin

Kevät on virallisesti alkanut. Lämpötila on etelässä viidentoista kieppeillä ja ensi viikolla lähestytään jo kahdenkymmen asteen rajaa.

Ilves ja TPS pelaavat jalkapallo-otelunsa vieraskentillä, sillä Tampereen ja Turun jalkapallokentät ovat lumen peitossa. Ilves on kotipelissä Helsingissä ja TPS Valkeakoskella.  Sen sijaan viime viikonloppuna RoPS:in ottelu pelattiin Rovaniemellä paikallisella stadionilla. Rovaniemellä pelaa tänään kotiottelunsa myös Kemin Palloseura.

Tangokuningas Jari Sillanpää on palannut jälleen esiintymään kotimaahan. Sillanpää oli lomalla Espanjassa miesystävänsä kanssa. Kajaanissa nähtiin ja kuultiin taas Sillanpäätä. Uutinen ei kerro oliko Sillanpään lauluääni tällä kertaa kristallin kirkas. 

Keisari Aarnio on Sanoma-konsernin uusi rikossarja. Sanoman kanapaikalla, TV4, esitetään kevään aikana koko kymmenosainen sarja. Se on ollut nähtävillä jo Sanoman maksullisessa Ruutu palvelussa. Runsaasti mainostettu sarja kertoo Sanoma-yhtiön toimittajista, jotka paljastavat Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion kyseenalaisen toiminnan. Pääosissa nähdään joukko television suosikkinäyttelijöitä.

Radioista alkaa kuulumaan enemmän mainoksia kesäkuun alusta alkaen. Hallitus on purkanut turhaa sääntöviidakkoa. Sen myötä radioissa voi esittää mainoksia niin paljon kuin halutaan. Aiemmin mainoksia on voinut olla vain yksi viidessosa ohjelma-ajasta. Jatkossa kuuntelijat voivat nauttia suuremmasta määrästä "taloudellisia tiedotteita".

Samainen hallitus on urakoinut myös ensi vuoden budjetin parissa. Työllisyyttä parannetaan tämän vuoden tapaan myös ensi vuonna. Alle kahdenkymmenen työntekijän yrityksissä voidaan työntekijä irtisanoa ilman perusteita. Nähtäväksi jää paljonko tämä lisää työllisyyttä.

Trumpin ja liittolaisten pommitukset Syyriassa ovat ohi. Presidentti Niinistön ei osaa sanoa tuleeko asian tiimoilta jatkotoimia.

Ei kommentteja: