lauantai 11. toukokuuta 2019

Firenze

Firenze on Italian taiteen ja kulttuurin kehto. Turistit ympäri maailmaa haluavat nähdä Duomon ( Tuomiokirkon), Ponte Veccion sillan ja Davidin patsaan. Plus lukemattomia muita kulttuurikohteita, museoita ja vanhoja palatseja. Sata tuhatta turistia vaeltelee pitkin keskeisiä nähtävyyksiä joka päivä. Itselleni hienoimmat kokemukset olivat kuitenkin ihan toisenlaisia. Pääkohteet oli nähty pintapuolisesti edellisellä käynnillä. Huoneistomme oli iso kahden makuuhuoneen ja 70 neliön kämppä Via Alfanilla lähellä Duomoa. Siitä oli helppo poikkeilla sinne sun tänne.

Minulle hienoin paikka Firenzessä oli Mercato Centrale - kauppahalli. Se oli neljä viisi kertaa suurempi kuin Tampereen kauppahalli. Tässä kauppahallissa oli kaksi kerrosta. Alakerrassa myytiin kolmeen asti iltapäivällä elintarvikkeita ja Italian herkkuja. Toisessa kerroksessa oli parikymmentä ravintolaa sammuttamaan asiakkaiden janoa ja nälkää. Se oli auki aanu varhaisesta ltamyöhään. Ravintoloiden keskellä oli isoja yhteisiä pöytiä. Olin aika lailla fiiliksisä molemmista paikoista.



Toinen löytö oli Santa Crocen kaupunginosa ja sen kävelykadut. Oppaat neuvoivat löytämään Arno joen toiselta puolen Oltrarno-kaupungnosan. Löysimme sattumalta tämän leppoisan alueen, jssa oli runsaasti viehättäviä italialaisravintoloita ja -kahviloita. Pari iltaa tuli pyörittyä alueella. Harmllisesti alueella oli myös iso elintarvikkeiden kauppahalli, joka oli mennyt kiinni. Ehkä ensi kerralla

Ei kommentteja: