sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Luigi's Burger & Burritos

Nyt olemme jo kotiutuneet Toscanasta, mutta jotain hyvää muistuu vielä mieleen viimeisestä päivästä Pisan lentokentän läheisyydessä. Paluulento oli kymmeneltä aamulla, joten päätimme varata Bed&Breakfast-tyyppisen halvan majoituksen läheltä Pisan lentoasemaa. Sellainen löytyikin ja päätimme olla valittamatta, vaikka kyse oli aika heikkotasoisesta hostelmaisesta kämpäsrä. Ei siitä enempää. Kadun toisella puolella oli Luigi-niminen hampurilaispaikka, joka oli auki päivisin ja ilta seitsemästä myöhään yöhön. Odottelimme hieman nälkäisinä paikan aukeamista. Päätettiin, että mennään lähellä olevaan italialaisravintolaan, jos Luigi osoittautuisi heikoksi. Näin ei kuotenkaan käynyt. Hodarit, burgerit ja burritot näyttivät kuvien perusteella hyvinltä. Tilasimme pekoni hot dogin ja juustopekonihampurilaisen sekä kanaburriton. Pari bisseä vielä kyytipojaksi. Pyysimme laittamaan kahteen ensimmäiseen hieman potkua eli tulisuutta.

Hot Dog oli huomattavasti perinteistä hodaria isompi. Sämpylän väliin oli laitettu makkara (wurstel) pekoniviipale ja sinappia, ketsuppia ja majoneesia. Lisänä oli jotain chilikastiketta. Hodari oli aivan valtaisan maukas. Enpä ole koskaan syönyt niin hyvää hot dogia. En voi olla ylistämättä tätä annosta. Meidän molempien mielestä se vei yksinkertaisesti kielen mennessään.

Hampurilaissämpylä sisällä oli paksu jauhelihapihvi, salaattia, tomaattia, ceddarjuustoa, pekonia, karamellisoitua sipulia ja perinteisiä kastikkeita: sinappia, ketsuppia ja majoneesia. Tähänkin oli lisätty hieman chiliä. Aivan erilainen kuon hodari. Pihvi oli kostea ja murea. Hyvälaatuista lihaa. Tämäkin annos oli maukas ja hamppareiden aatelia.

Burrito oli turha ostos, sillä olimme aivan kylläisiä, vaikka söimme puoliksi yhden hodarin ja hampparin. Burritossa oli liikaa kanaa ja liian vähän kasviksia. Vika oli meissä, sillä tarjolla olisi ollut kasvisburrito.

Paluumatkalla muistelimme vielä huippuhyvää hot dogia. Päätimme järjestää pienen maaottelun Suomi-Italia. Italiaa edusti Luigi ja Suomea tv-kokki Aleksi Herlevin Naughty BRGR. Harmi, ettei Herlevillä ole hodaria listalla, mutta kisataan sitten burgereilla. Tulemme vierailemaan Aleksanterinkadun Naughtyssä ja sen jälkeen annetaan pisteet. Luigin pisteet ovat hodarista 9+ ja burgerista 9-. Katsotaan miten kisassa käy !

Ei kommentteja: