lauantai 25. toukokuuta 2019

PARSA

Täytyy todeta, että uusia asioita on elämässä entistä harvemmin. Parsan valmistaminen on ollut sellainen. Nyt sekin ihme on koettu. Ostin nipun vihreää parsaa Lidlstä ja heti sain kantapään kautta yhden opetuksen. Katso jo kaupassa, etteivät parsan kannat ole pehmeät tai homeessa ja että itse parsan varret ovat napakat. Parsat olivat hieman homeisen näköisiä, joten osa kannasta piti leikata pois. Joka tapauksessa parsoista kannattaa leikata hieman kantoja, sillä ne ovat kovia. Toisen kerran ostin vhreitä parsoja Prismasta ja se nippu oli oikein hyvä, sillä osasin tarkistaa nipun kunnon. Parsojahan on myös valkeita. Ne pitää kuoria kevyesti, koska niissä on kova kuori

Helpoin tapa valmistaa parsaa on paistaa uunissa. Huuhtele parsat vedellä ja kuovaa ne. Parsojen päälle ripotellaan öljyykastiketta, jossa on hieman suolaa ja sokeria. Puristin myös muutaman pisaran sitruunamehua. Laitetaan parsat vuokaan ja ripotellaan öljyseos päälle.mpaistetaan 200 asteessa 12-15 minuuttia ja koko homma on hoidettu. Parsat ovat valmiita sellaisenaan. Lisänä vaikka leipää ja salaattia ja vettä. Sopiva lounas kahdelle.

Toinen suosittu parsaruoka on parsapiirakka. Piirakkapohjan voi tehdä itse tai ostaa valmiin pakastepohjan. Kiehautetaan parsat 2-3 minuuttia vedessä. Sijoitellaan parsat piirakkapohjalle vuokaan. Sekoitetaan nestemäinen täytekastike. Tähän voi käyttää vapaasti mielikuvitustaan. Laitoimme 2 dl kermaa, kaksi kananmunaa, parmesaanjuustoa raastettuna ja hieman suolaa ja mustaa pippuria. Sitten seos piirakkkapohjalle ja päälle hieman parmesaanijuustoa. Piirakka paistettiin uunissa 20-30 minuuttia. Piirakan tulee olla sopivan ruskettunut. Annettiin vetäytyä vartin verran. Tämä herkku maistuu sellaisenaan, mutta valkoviini, kivennäisvesi tai tavallinen vesi maistuu hyvin kyytipoikana.

Ei kommentteja: