perjantai 1. toukokuuta 2020

Brunssi

 Vappubrunssille kahdenlaisia voileipiä. Tanskalaisia katkarapuleipiä ja kuorrutettuja savukalaleipiä. Kaiken kruunaa kuiva saksalainen kuohuviini. Puhumattakaan suurella vaivalla saaduista valkolakeista.

Ainekset katkarapuleiville

 4 paahtoleivän viipaletta
Maustamatonta sulatejuustoa
1 pss katkarapuja
1 pieni sipuli
1 valkosipuli kynsi
Pala paprikaa
1 keitetty kanamuna
2 rkl kermaviiliä
1 rkl majoneesia
1 lehtisalaatin lehti
Tilliä
Suolaa
Mustaa pippuria
Öljyä

Pilko sipulit ja paprika pieneksi. Kuullota palat kevyesti öljyssä. Voitele 4 leipäpalaa sulatejuustolla. Leikkaa kananmuna viipaleiksi. Leikkaa salaatinlehti neljään osaan ja asettele leipäpalojen päälle. Lisää kananmunat ja katkaravut. Laita päälle sipuli-paprikaseos, kevyesti suolaa, pippuria ja tilliä.

Ainekset savukalaleiville

6 paahtoleipäviipaletta
100 gr savukirjolohta
Maustamatonta sulatejuustoa
Sipuli-paprika seosta (kts katkarapuleivät)
1 dl kermaviiliä
2 dl majoneesia
1 keitetty kananmuna
Katkarapujen neste
1 rkl korppujauhoja
1 rkl kuovattua sipulia
1 rkl sitruunamehua
100 gr juustoraastetta
Suolaa
Mustapippuria
Tilliä

Voitele paahtoleipäviipaleen savujuustolla. Laita leipien päälle paloiksi hienonnettuja savukirjolen paloja. Pilko kananmuna pieniksi paloiksi.  Sekoita katkarapunesteeseen korppujauho ja hienonnettu sipuli. Sekoita kermaviili, majoneesi, mausteet, korppujauheseos, sitruunamehu, kanamuna ja sipuli-paprikaseos. Laita seos kalojen päälle. Päälimmäiseksi juustoraastetta. Laita uuniin ( 200 astetta) viideksi minuuteiksi.


Ei kommentteja: