keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Eron tuskaa

Posti on aloittanut taas uudet yt-neuvottelut. Sen lisäksi Posti aikoo lopettaa kesäaikana postin jakelun perjantaisin. Vuonna 2017 Posti lopetti tiistaisen postin kannon. Muutenkin Postissa on ollut vauhti päällä. Toimitusjohtaja erosi ja puolet hallituksen jäsenistä erotettiin. Uusin eväin jatketaan samoilla vähentämiseen tähtäävillä vanholla linjoilla

Ruotsin entinen valtionepidemiologi Linde on ottanut vahvasti eroa Ruotsin koronalinjaan. Alun perin samaa mieltä ollut Linde on kääntänyt kelkkansa. Toimenpiteiden olisi pitänyt olla tiukempia. Kuolemantapauksien ja tartuntojen määrä on poikkeuksellisen suuri verrattuna esimerkiksi muihin Pohjoismaihin. Valittu linja on ollut talouselämälle keveämpi, mutta tauti on jyllännyt voimakkaasti. Kritiikkiä sataa nykyiselle epidemiologi Tengellille.

Yhdysvaltain loputtoman yllätyksellinen presidentti Trump on kääntänyt taas kerran mustan valkoiseksi. Nyt hän on ylpeillyt Yhdysvaltain koronaluvuilla. Ne ovat maailman suurimmat ja presidentti on ylpeä siitä. Korkeat luvut johtuvat hänen mukaansa siitä, että maassa on testattu enemmän kuin muualla. Tämäkään ei pidä paikkaansa, sillä Yhdysvaltojen testaaminen on asukaslukuun verrattuna vasta 15 maailmassa. Näyttää siltä, että Trump saa kehuskella jatkossakin suurista luvuista Yhdysvalloissa. Siinä määrin tehotonta maan virustorjunta näyttää olevan. Eilen Trump ilmoitti syöneensä puolitoista viikkoa malarialääkettä, jota lääkärit pitävät hyödyttömänä koronan suhteen ja jopa vaarallisena mahdollisten sydänoireiden takia.

Entinen mäkihyppääjä Toni Nieminen on kertonut eronneensa jälleen. Vuoden vaihteesssa alkanut suhde kiinteistönvälittäjänä toimivaan seitsemän lapsen yksinhuoltajaan on päättynyt. Niemisellä itsellään on neljä lasta edellisistä liitoistaan. Nieminen ei suostu kuitenkaan kertomaan eron syistä tarkemmin. Aiemmin uutisoitiin naisystävän olevan raskaana.

Seksologi Osmo Kontula on erotettu Suomen Seksologien yhdistyksestä. Kontula on haastanut yhdistyksen oikeuteen perusteettomasta erottamisesta. Kontula on ollut perustamassa kyseistä yhdistystä ja toiminut sen puheenjohtajana. Kumpikaan osapuoli ei ole kertonut erottamisen syytä. Kontula sanoo syyn olevan henkilökohtainen.

Kalervo Kummolan piti erota Maailman Jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan paikalta yhdessä puheenjohtaja Faselin kanssa. Toisin kuitenkin kävi. Henkilövalinnat siirrettiin vuodella eteenpäin, joten molemmat puheenjohtajat välttivät eron ja saivat vuoden jatkoajan.

Helsinkiläisestä taitoluisteluseurasta HSK:sta erotettu valmentaja Mirjami Penttinen on tehnyt sopimuksen Taitoluisteluliiton ja seuran kanssa. Penttinen vetää oikaisuvaatimuksensa pois urheilun
oikeusturvalautakunnasta ja pyytää anteeksi tekojaan. Lukuisat luistelua harrastavien lasten
vanhemmat ovat olleet pettyneitä siitä, että Penttinen saa karenssiajan jälkeen taas valmentaa.

Kiinassa kolmekymmentä vuotta sitten kaapattu kaksivuotias lapsi on palautettu vanhemmilleen. Tapaaminen oli riemullinen, kun 32 vuotias aikuinen tapasi vanhempansa pitkän eron jälkeen.

Entinen työministeri Jari Lindström on ottanut etäisyyttä aktiivimalliin. Lindströmin aikana hyväksyttiin aktiivimalli, jolla työttömiä oli tarkoitus työllistää. Nyt Lindström toteaa muostelmakirjassaan, että hän tiesi jo päätöstä tehdessään aktiivimallin olevan torso. Mallissa oli alusta alkaen valuvikoja, jotka olivat epäoikeudenmukaisia.

Ei kommentteja: