lauantai 9. toukokuuta 2020

En usko...

,että eurooppalaiset ja kotimaiset palloilusarjat toimivat kesästä lähtien täydellä teholla. Vaikka katsomot olisivatkin aluksi tyhjiä, pelaajat voivat saada tartuntoja. Niitä voi tulla myös omista ja vastustajan pelaajista. Taudin tartuttua joukkue joutuu miettimään karanteenia, otteluiden siirtämistä tai jopa sarjasta luopumista. Osa pelaajista ymmärtää myös uhkaavan vaaran ja istuu mieluummin kotona, kun vaarantaa terveytensä.

, että Tiina Jylhä saa Huoltovarmuuskeskukselta vahingonkorvauksia 2,6 miljoonaa euroa. Sen sijaan Viro vapautti jäädytettynä olleen kyseisen summan. Nyt nähdään saako Jylhä rahoilla Kiinasta suojatarvkkeita Huoltovarmuuskeskukselle. Vai joutuuko hän palauttamaan rahat takaisin Suomeen.

,että Trumpilla ja Pompeolla on salaista tietoa kotonaviruksen leviämisestä wuhanilaisesta laboratoriosta. Sen sijaan uskon, että Trump yrittää siirtää vastuun ja huomion Yhdysvalloissa riehuvasta viruksesta kiinalaisten piikkin ja selviytyä voittajana syksyn presidentinvaaleissa. Yhdysvalloissa on kuollut yli 75.000 ihmistä ja työttömyysprosentti kipusi 14,5 prosenttiin. Näissä asioissa Yhdysvalloista on tullut Suuri taas.

,että koronaan tulisi sairastamalla immuniteetti tai laumasupja. Se tulee vasta rokotteen myötä. Asiantuntijoiden mukaan laumasupka tarkoittaa, että 60-70 prosenttia kansasta saa vasta-aineen. Se merkitsisi, että Suomessa 3 miljooonaa ihmistä sairastaisi taudin. Ruotsissa vastaavasti 6-7 miljoonaa ihmistä sairastaisi viruksen. Immuniteetti saavutetaan reilun vuoden kuluttua, mikäli uusi rokote saadaan siihen mennessä aikaan.

,että ruotsalaisten ennustukset Suomen koronakuolemien kohoamisesta syksyllä Ruotsin tasolle pitäisivät paikkansa. Sen sijaan vaikuttaa siltä, että ruotsalaiset itse alkavat hermostumaan koviin
koronalukemiin. Kuolleita on jo yli 3.000, tartuntoja yli 25.000 eikä taudin tasaantumisesta ole tietoakaan.

,että SDP:n kannatus jatkaa nousua tulevien elvytystoimien jälkeen. Päin vastoin. Kun aletaan puhumaan verojen ja maksujen korotuksista ja yhteiskunnan palvelujen supistamisesta, nupit osoittavat kaakkoon ja oppositio korjaa vapaat hedelmät.

,että Martiina Aitolehti pystyisi voittamaan Sara Siepiltä Suomen turhimman julkkiksen tittelin. Yritys on kova, mutta tarvitaan ainakin pari avioeroa lisää ja surullisen traagisia nekin, jotta ykkössija heltiäisi. Sitäpaitsi Aitolehti tekee yleensä jotain. Siepistä yritetään väkisin kaivaa tuhkatkin pesästä. Eihän siellä pesässä ole mitään.

,että taloudelliset realiteetit ovat mahdollisia nykySuomessa. Rahaa palaa kevyellä kädellä kannattamattomiin yrityksiin, ravintoloihin, paikallislehtiin, kesäjuhliin, orkestereihin ja oopperoihin. Joka suunnasta huudetaan yhteiskunnan taloudellista tukea. Ei ole niin pientä kuppilaa tai peräkylän
potkupallokerhoa, etteikö se vaatisi yhteiskunnan panosta juuri heille.


Ei kommentteja: