keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Eroja ja uusia avauksia

Yhdysvaltain Minneapolisissa neljä poliisia on erotettu tehtävistään. Tapaus liittyy mustan miehen pidätykseen. Yksi poliiseista painoi polvellaan miehen niskaa niin voimakkaasti, että mies kuoli. Tapahtumasta on julkaistu video netissä, joka on johtanut suurin kansalaisten vihan ilmauksiin.

Britannian hallituksen apulaisministeri Douglas Ross on eronnut. Pääministeri Johnsonin avustaja Dominic Cummings rikkoi kahdesti maassa julistettuja liikkumisrajoituksia. Pääministeri on puolustellut avustajansa menettelyä. Kansalaiset ovat todenneet, että eliitti ei piittaa rajoituksista. Heillä on omat oikeutensa. Jupakasta Ross teki johtopäätöksensä ja erosi hallituksesta.

Entinen jääkiekkoilija ja nykyinen valmentaja Ville Nieminen on pannut Tampereen Takahuhdissa sijaitsevansa talonsa myyntiin. Hintaakin on yli miljoonaa euroa. Pelicansista potkut saaneen valmentajan epäillään joko muuttavan halvempaan kämppään. Tai sitten uusi pitkäaikainen valmennuspesti odottaan jossakin kauempana. Joka tapauksessa loisteliaasta lukaalista tulee ero, jos ja kun joku ostaa sen pois.

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen eroaa tehtävästään kolmen vuoden jälkeen. Näyttää kuitenkin siltä, että Korhoselle näytettiin ovea. Eroaminen näyttää siistimmältä. Taloutta seuraaville Korhosen ero ei ollut yllätys. Alkon pääjohtajan pesti kesti neljä vuotta ja sitä ennen hän oli erilaisissa tehtävissä Fiskarsin palveluksessa. Nokian saappaat taisivat olla liian suuret pitempiaikaisiin haasteisiin. Pörsissä markkinat kiittivät sinkoamalla Nokian Renkaiden kurssin 16 % nousuun.

Uusi ripulilääke on kehitetty. Jokin aka sitten 750 suomalaista pääsi Afrikkaan, Beniniin koekaniineiksi. Puolelle annettii ripulirokotetta ja puolelle placeboa (lumelääkettä). Nyt tutkimus on päättynyt ja ripulirokotetta saaneet ihmiset selvisivät vähäisemmällä ripulilla tai kokonaanmilmanmripulioireita. Puolet koekaniineista kärsi sen sijaan erilaisista ripulioireista. Kiitos heidän kaikkien koekaniineiden. Tutkimus vahvistaa, että ripulirokote toimii.

Helsingissä kirjasto ja 16 muuta kirjastoa alkavat lainaamaan grillejä. Hyvä idea, sillä monellakaan kerrostaloasukkaalla ei ole mahdollista grillailla parvekkeella. Sen sijaan lomamökin vuokrannut lomalainen voi kätevästi lainata grilli viikoksi pariksi ja nauttia grillikylkiä ja kuumaa makkaraa
loman kruununa. Samalla voi lainata vaikka sellaisen muinaisjäänteen kuin kirjan. Sitä voi lomalla
lukea aikansa kuluksi grillaamisen lisäksi.

Touko Aalto on saanut uuden homman Apteekkariliiton yhteiskuntasuhteiden johtajana. Vhreiden puheenjohtajanakin pienen tovin toiminut Aalto on entinen kansanedustaja Jyväskylästä. Onnea vaan valitsemallanne tiellä. Aalto on kaikella tapaa sympaattinen henkilö, jolle on helppo toivottaa menestystä. Ehkä apteekit saavat Aallosta myös hyvän suhdetoimintamiehen. Apteekkien yksinvaltaa uhkaavat monien lääkkeiden omaisten tuotteiden siirtäminen Prisman ja Ärrän hyllyille.

EUn komissio esittää 750 miljardin euron tukipakettia koronaviruksesta kärsineille Euroopan maille. Aika näyttää ja itse asiassa aika pian, missä muodossa rahaa jaetaaan ja pitääkö sitä maksaa koskaan takaisin. Ei kai nyt sentään ! Nythän tarvitaan elvytystä. Ei kai kukaan jaksa tässä tilanteessa miettiä velkojen maksua. Sitäpaitsi rahaa on ihan helppoa painaa rahapajoissa tai pistää ykkösiä ja nollia tileille. Ei se elvytys sen kummempaa ole.

Olympiarahasto on perustettu Suomeen. Tavoitteena on kerätä 20 miljoonaa euroa yksityisiltä ja yrityksiltä.  Sen jälkeen valtio eli me veronmaksajat pistetään samaiset 20 miljoonaa. Ensmmäinen milli on saatu jo kerättyä. Sieltä sitten jaellaan urheilijoille tukia ja avustuksia. Sillä tavalla saadaan Suomi takaisin maailmankartalle. Eikä maksa paljon mitään. On se ihmeellistä tämä urheiluväen rahan vinkuminen. Tuloksia ei ole tullut enää moniin vuosiin, mutta rahaa kinutaan lisää, lisää, lisää. Tämähän kuulostaa ihan Italian ulkopolitiikalta. Kreikasta puhumattakaan.

NHL on päättänyt jatkaa sarjakauttaan pudotuspeleillä. Peleihin pääsee peräti 24 joukkuetta ja molempien konferenssien neljä parasta pääsevät suoraan toiselle kierrokselle. Joukossa heiluu iso joukko suomalaisia kiekkolijoita. Itse h-hetkeä ei ole vielä päätetty, eikä myöskään ottelujen järjestämiseen littyviä ohjeta ole sovittu. Mutta jääkiekkoa janoava kansa ympäri maailman saa seurata kesällä maailman kovimman kiekkoliigan esityksiä. Pientä maksua vastaan.

Ei kommentteja: