tiistai 12. toukokuuta 2020

Huonosti menee

Tasavallan presidentti tai ainakin presidentin kanslia on aikeissa muuttaa itsenäisyyspäivän vastaanoton kättelyä. Itse asiassa kättely jätetään kokonaan pois ja tilalla on intiaanitervehdys. Presidenttiä tai hänen puolisoaan ei saa enää koskea. Vieraat tulevat samoista ovista, mutta pysähtyvät kahden metrin päähän illan isännistä. Sen jälkeen he huudahtavat intiaanien Ugh-tervehdyksen ja nostavat oikean kätensä pystyyn. Tavallisesti asioista perillä olevat tahot kertovat, että tuhannet kansalaiset eivät aio mennä lainkaan vastaanotolle, vaan katsovat tervehdykset telkusta.

Alko kertoo, että huhtikuussa on myyty 10 prosentti enemmän alkoholia kuin viime vuonna. Myyntiä kasvattivat erityisesti viinit. Tosin Vappuna kuohuviinien myynti laski 2 prosenttia. Ihmisillä menee siis huonosti, kun alkoholisairaudet ja väkivalta lisääntyvät. Vanhaan aikaan alkoholihaitat lisääntyivät myynnin kasvun myötä. Näinhän Alko ja THL ovat meille opettaneet. Toisaalta alkoholin ravintolamyynti on aikaisemmin ollut samaiset 10 prosenttia ja ulkomailta on tuotu 15 prosentti kaikesta alkoholista. Näin ollen huonosti menee, kun ihmiset juovat, mutta hyvin koska Alko myy ja myynnistä iso osa menee valtiolle alkoholiveron muodossa. Ota tästä nyt selvää.

Suomen koronavirustartunjojen määrä on ylittänyt 6.000 rajan. Amerikkalainen ajatushautomo on rankannut maailman maat virusten torjunnassa kolmeen ryhmään. Suomi kuuluu heidän mielestään tähän huonoimpaan porukkaan yhdessä jenkkien, venäläisten ja brittien kanssa. Kaikissa näissä maissa virusta on torjuttu väärin, ei lainkaan tai virusten ilmentyminen on kääntynyt kasvuun. Jenkeissä todettuja tartuntoja on yli 1,3 miljoonaa. Venäjällä yli 200.000 ja Britanniassa myös yli 200.000 tartuntaa. Suomen synti on ..... (kyllä niillä jotain on pielessä). Suomea paremmin viruksen torjunnassa ovat onnistuneet esimerkiksi Espanja ja Italia. Hoh hoijaa, taidan alkaa myös tähän
ajatusten hautomisen hommaan, on se niin virkistävää.

Unkari on pyytänyt Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan suurlähettiläät puhutteluun. Syynä on kirje,
jonka kyseiset maat ovat tehneet Euroopan Neuvostolle. Kirjeessä todetaan, että Unkari on tarpeettomasti koronan verukkeella muuttanut valtaoikeuksia ja tehnyt pääministeristä itsevaltiaan. Demokraattisilla elimillä ei ole enää mitään päätösvaltaa. Unkari on vastannut ykskantaan, ettei kuulu muille mitä he televät. Piste.

Urheiluhieroja Marko Yrjövuori on oikonyt hieman mutkia muistelmakirjassaan. Yrjövuori kehui olevansa useiden huippu-urheilijoiden athletic trainer. Termi tarkoittaa Amerikassa korkakoulutuksen saanutta henkilökohtaista valmentajaa. Useat tahot ovat vahvistaneet Yrjövuoren toimineen hierojana tai urheiluhierojana. Nyt Yrjövuori on pyydellyt anteeksi " mokaansa" ja myöntää pienet virheet ja ylilyönnit. Palstatilaa on tullut viime viikkona lähes päivittäin, mutta onko se nostanut kirjan myyntilukuja, jää nähtäväksi.

Maailman paras formulakuski Sebastian Vettel on saanut potkut Ferrarilta. Asianomaisten tahojen
mukaan erosta on sovittu yhteisymmärryksessä eikä raha ole ollut ongelma. Pikkulinnut ovat
laulaneet, että syynä olisi ollut Vettelen jääminen viidenneksi tallikaveri Leclercin taakse. Joka tapauksessa nyt paikka Ferrarilla on vapaana. Paikkaa voivat hakea myös suomalaiset Bottas ja Räikkönen. Tiettävästi myös Salo, Järvilehto, Häkkinen, Kovalainen ja Rosberg ovat kiinnostuneita ajamaan Ferrarilla. Jos ei muulla, niin omallaan.

Suomen paras miesampumahiihtäjä Tero Seppälä ei ole mukana maajoukkueringissä. Seppälä otti nokkiinsa, koska Ampumahiihtoliitto korotti urheilijoiden omavastuita. Tämä siitä huolimatta, että leirit järjestetään Kontiolahdella ja Seppälä asuu lähellä Joensuussa. Seppälän mukaan kyse on periaatteesta. Ampumahiihtoliitto on aiemmin keskittänyt kansainväliset kilpailut Kontiolahdelle, jolloin muut paikkakunnat ovat jääneet nuolemaan näppejään.




Ei kommentteja: