Miksi operaattoreiden rajattomat sopimukset maksavat 25-27 euroa kuukaudessa. Siirryin itse vuosi sitten Telia Dot asiakkaaksi. Korkein puhelinlasku on ollut kuukaudessa alle viisi euroa. Halvin oli syyskuun lasku. Se oli 1,66 €. Vedätetäänkö operaattoreiden kovilla hinnoilla tyhmiä ihmisiä ? Miten haarukka voi olla näin suuri ? Ymmärrän, että on helppo ja huoleton ratkaisu ottaa rajaton mobiilipalvelu. Meikäläinen käyttää kuitenkin puhelinta varsin vähän ja nettikin toimii kotona talon laajakaistan kautta. Silti ihmettelen suuresti. Monet ihmiset maksavat käytännössä pari kymppiä turhaan joka kuukausia. Miksi tästä ei puhu kukaan ? Mä vaan kysyn.
Ihmettelen EUn päätöksentekoa Valko-Venäjän pakotteiden osalta. Kypros asettui vastahankaan, jotta EU asettaisi rajoituksia Turkin toimille öljytuotannon sun muun asioiden suhteen. Onko EUn kannalta tärkeämpää asetella pakotteita maalle, joka ei siihen kuulu ? Vai olisiko tärkeämpää pistää pakotteita Turkilla, joka näyttää jatkuvasti uhittelevan Euroopan yhteisön jäsenmaita ? Ymmärrän, että Turkkia pelätään pakolaistilanteessa takia. Mutta eikö juuri pelko ja toimettomuus johda näihin Turkin kekkulointeihin ? Eikö EUlta löydy tahtoa ja päättäväisyyttä turvata omaa yhteisaluettaan . Onko helpompaa leikitellä pikku pakotteiden kanssa, kun työntyä leveillä hartioilla kiukutteleva naapurimaata kohti ? Mää vaan kysyn.
Miksi Suomen pääministeri ottaa nokkiinsa, kun oppositio hiillostaa hallitusta välikysymyksellä ? Eikö pääministerin pallilla sada iskuja omilta ja vierailta ? Oikealta ja vasemmalta ? Asiaa ja henkilökohtaisuuksia ? Eikö politiikan ykköspaikalla ole pakko kestää erilaisia mielipiteitä, ehdotuksia ja kommentteja, kritiikkiä, hölmöilyjä ? Toisaalta ymmärrän, että pääministerikin on ihminen. Joskus ottaa pannuun kaikki. Joskus väsyttää valvotun yön jälkeen. Joskus ei vaan kestä mitään poikkipuolista sanoja. Mutta kuitenkin ! Onko sellaisella poliitikoilla tulevaisuutta, joka nöksähtää opposition madonluvuista ? Mä vaan kysyn.
Miksi Yhdysvaltain politiikka ja yhteiskunnallisten asioiden hoidosta on tullut viihteellistä teatteria, standuppia ja tosi-tv:tä ? Eikö isossa maassa ole mitään väliä johtaako sitä narsistinen monimiljonääri vai mielenvikainen helppoheikki. Onko maan kansalaisten sivistystaso painunut noin matalalle riman alle ? Toisaalta ymmärrän, ettei mediaan kohdistuva epäluottamus ja loputon epävarmuus luotettavasta tiedotuksesta johda vastaisiiin, sekalaisiin johtopäätöksiin. Tavallisen kansan etäisyys miljonääripoliitikkojen maailmasta on kasvanut vuosikymmeniä megalomaanisen kauas toisistaan. Mutta silti ! Eikö sivistynyt ihminen, kansa, pysty pistämään aisoihin valehtelevaa ja omia etuja ajavaa sekopäitä ? Mä vaan kysyn.
Miksi Suomen hallitus ei uskalla tehdä rajoituksia Helsingin, Espoon ja Vantaan asukkaiden osalta ? Näissä kolmessa kaupungissa on yli puolet koko suomen koronatartunnoista, eikä loppua näy. Miksi peräkylän ravintolat pistetään kiinni samaan aikaan kuin koronalinkokaupunkien baarit ? Samoin koulut ja työpaikat ? Urheilutapahtumat ? Ymmärrän kyllä, että tasa-arvoisuus on vaikea asia ja ymmärretään eri tavoin. Pääkaupunkiseutu on maamme elinkeinoelämä sydän. Mutta silti ? Eikö näiden kolmen kaupungin rajoitteilla ja uhraamisella olisi saatu kotona aisoihin jo ajat sitten ? Mää vaan kysyn.
Mitä liikkuu Valko-Venäjän presidentin Lukasenkan päässä vai liikkuuko mitään ? Kymmenet tuhannet ihmiset osoittavat tyytymättömyyttään maan ja presidentin toimia kohtaa viikosta ja kuukaudesta toiseen. Ei ole epäselvää, etteikö kyse ole syvästä epäluottamuksesta. Kyse ei ole ulkopuolisesta johdatusta vallankaappausyrityksestä. Ymmärrän, että itsevaltiaan on vaikea luopua saamastaan asemasta ja päätösvallasta. Ymmärrän myös, että diktaattori on pannut lukuisia kertoja itsensä peliin maansa hyväksi ja saanut hyviä asioita aikaan. Mutta silti ? Kansa on laajasti osoittanut halun muuttaa ja uudistaa maan yhteiskunnallista elämää. Olisiko ihan huono homma antaa jonkun verran periksi ja hypätä sivuun arvokkaasti uudistajana ? Monissa maissa ero on tapahtunut epämiellyttävästi luodin muodossa. Eikö pattitilanteesta ole jo kärsitty Ihan tarpeeksi ? Kysyn ihan vaan tyhmän kysymyksen.
Miksi urheilutilaisuuksissa on katsomot jaettu lohkoihin ? Kävin katsomassa Ratinassa futismatsin Ilves-Haka. Katsomot oli jaettu neljää tai viiteen lohkoon. Kuitenkin katsojat olivat tuppautuneista yksiin ja samoihin paikkoihin, ravintolassa ja katsomoissa. Sama on edessä tänään alkavassa jääkiekkokaudella. Hallit on jaettu lohkoihin. Ymmärrän, etteivät kaikki katsojat voi olla tekemisissä kaikkien kanssa. Kuitenkin ihmisten etäisyydet ovat mitä ovat, miten sattuu. Eikö olisi parempi kiinnittää huomiota väljyyteen istumapaikoista ja väliajan tiloissa ? Noudatetaanko nyt vain tehtyjä päätöksiä ja sopimuksia vai onko tarkoitus oikeasti välttää tartuntoja katsomoissa ? Kysyn vaan, kun en ymmärrä.