torstai 22. lokakuuta 2020

Meiltä ja maailmalta

 Kokoomus valitsee uuden Olympiakomitean puheenjohtajan. Viimeinenkin ulkopuolinen ehdokas on luovuttanut kisan. Suomessa kaikki urheiluseurat ovat kokoomusjohtoisia. Siksi on luonnollista, että puolue valitsee puheenjohtajan. Ehdokkaina ovat Susanna Kokko, Sari Multala, Jan Vapaavuori ja Ilkka Kanerva. Jotkut urheilupiireistä olisivat toimineet puheenjohtajiksi suomalaista yritysjohtajaa tai miljonääriä. Näin olisi kehitetty yritysrahoitusta huippu-urheiluun. Nyt kuitenkin poliittisen johtajan myötä, rahaa kinutaan yhteiskunnalta. Siis meiltä veronmaksajilta. 

Jyväskylään jääkiekkoylpeyttä JYP on lomauttanut päävalmentajansa ja kakkosvalmentajansa. Valmentajat eivät suostuneet palkanalennukset kuten pelaajat. Nyt apuvalmentajat pääsevät alennetulla palkalla näyttämään kykynsä. Kiinnostavaa nähdä, miten JYP pärjää kiekkokaukalossa tästä eteenpäin.

Nokia on päässyt amerikkalaisen Nasan avulla tekemään 4 G -verkon kuuhun. Tämä on hyvä, sillä suomalaiset kuussakävelijät voivat soitella tutuilla verkoilla. Tarina ei kerro soittelevatko kuussa olevat ihmiset toisilleen vai tänne maahan. Veikkaisin ensimmäistä.  Näin Nokia pystyttää ympäri kuuta tuttuja linkkitorneja. Toinen vaihtoehto olisi ollut satelliittipuhelin, mutta tällä tavoin kuun voi miehittää/ naisittaa joka puolelta. Ehkä seuraavaksi rakennetaan hotelleja tai retkeilymajoja.

Ruotsi parantaa tuntuvasti puolustustaan. Esimerkiksi Gotlannissa aloitetaan varusmieskoulutus. Ensi alkuun koulutuksessa on muutama kymmenen varusmiestä ja jatkossa jopa 200 varusmiestä. Gotlannissa on 166 sotilasta turvaamassa Itämeren turvallisuutta. Siinä onkin pojilla/tytöillä haasteellinen homma.

Valko-Venäjän presidentti alkaa olla vihainen mielenosoittajille. Jatkossa mielenosoittajien henkilöllisyys todetaan ja mielenosoittajille alla satelemaan rangaistuksia, työpaikka menee ja poliisi antaa sakin hivutusta. Näin presidentti aikoo palauttaa rauhan ja hyvän tahdon maahan, jossa mielenosoitukset ovat jatkuneet kuukausikaupalla. Vastapuolelle eli presidenttiä vastustavalle oppositiolle Euroopan Parlamentti myönsi Saharov Ihmisoikeuspalkinnon.

EU on todella kiperän ongelman edessä. Kyse ei ole koronapaketista tai maahanmuuttajien periaatteesta. Ei myöskään brexitistä tai budjetista. Nyt on isompi ongelma pöydällä. Kysymys kuuluu: voiko kasvismakkaraa pitää makkkarana ? Mielestäni vastaus on hyvin helppo ja yksinkertainen. Ei tietenkään ! Älkää nyt hulluja puhuko. Makkara on makkara ja kasvis on kasvista. Nyt Euroopan viherpiipertäjät ovat nostaneet makkaran pöydälle eikä mikään ole enää pyhää. Nyt kirves osuu kiveen. Makkara on niin tärkeä elintarvike, ettei siihen saa koskea. Miltä kuulostaisi Kasvismakkaratehdas Wigren. Pahalta !

Ei kommentteja: