Sävelsin tämän tutun ruokalajin telkun neuvoin ja omin opein. Meksikolainen ruoka sopii illanistujaisiin.
Ainekset
1 kg perunoita, 400 gr naudan jauhelihaa, 2 sipulia, 4 valkosipulin kynttä, 1 jalapeno, 1 rkl jalapenosiivuja, 1 prk tomaattimurskaa, 2 rkl kaurahiutaleita, 1 prk maissia, 1 prk kermaa, 1 DL juustoraastetta, öljyä, vettä, suolaa, mausteita (chiliä, pippureita, paprikaa, fenkolia, korianterin siemeniä, piri piriä, timjamia)
Pilkoin perunat paloiksi. Lisäsin kattilaan perunoiden lisäksi pieneksi pilkotut sipulin ja 2 valkosipulin kynttä suolan ja mausteet. Keitin perunat pehmeiksi. Nostin perunat vuokaan. Murskasi perunat haarukalla kevyesti ja lisäsin kerman.
Sekoitin jauhelihan ja pilkotut sipulin ja 2 valkosipulin kynttä. Laitoin seoksen pataan ja uuniin.Paistoin uunissa 200 asteessa vartin. Lisäsin kaurahiutaleet. Sekoitin perunaliemeen tomaattimurskan ja hienonsin seoksen sauvasekoittimella. Lisäsin seoksen jauhelihan sekaan. Lisäsin vielä maissit ja juustoraasteen. Laitoin uuniin jauhelihapadan ja perunavuoan puoleksi tunniksi.
Chilin ja jalapenon määrää lisäämällä tai vähentämällä saa sopivan tulisuuden. Ne voi jättää myös kokonaan pois, jos haluaa
Tämä herkku maistuu hyvin salaatin, oluen ja patongin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti