keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Onnellisia sattumia

 Varasin täksi aamuksi klo 7.30 ajan auton renkaiden vaihtoon. Päätin olla kerrankin hyvissä ajoin liikkeellä. Kaikeksi onneksi aamuyönä satoi vaivaiset viisi senttiä lunta. Kaavin lumia auton päältä silmälasit huurussa. Tihrusilmin ajoin kesärenkailla onnekkaasti lumista katua huoltopaikkaan ilman kolareita tai ojaan ajoa. Päivällä hain auton, jossa oli alla tutut nastarenkaat. Onnekkaasti lumi oli ehtinyt jo sulaa, joten kesärenkaillakin olisi pärjännyt hyvin.  Toisaalta seuraavan kerran kun sataa lunta 2-3 kuukauden kuluttua, minulla on talvirenkaat valmiiksi alla. Talvi ei pääse yllättämään ainakaan tätä autoilijaa.

Päivällä päätin ostaa netistä tiettyjä tuotteita. Ne ovat usein halvempia ja tuodaan usein suoraan kotiovelle. Kaikki menikin hyvin. Ainakin siihen asti, kun yritin maksaa luottokortilla. Maksu ei onnistunut. Toistin ostokset kolme kertaa, mutten pystynyt maksamaan. Päätin ostaa samoja tuotteita toisesta osoitteesta. Ei onnistunut sieltäkään. Päättelin, että kortissani oli vikaa. Hetken pähkäiltyäni soitin korttiyhtiöille sulkunumeroon. Sieltä minut ohjattiin asiakaspalveluun. Kerroin yrityksestäni ja huonosta lopputuloksesta. Henkilö kysyi olinko yrittänyt käyttää avainlukulistaa. Myönsin yrittäneenI. Nyt kuulin, että korttiyhtiöille oli ongelmia, joita selvitetään parasta aikaa. Kortissani ei pitäisi olla mitään vikaan. Se toimisi Heti, kun vika löytyIsi. Olin onnekas. Tämäkin sattumus päättyi onnellisesti.

Loppupäivän päätin pitää vapaata. En halua koskea mihinkään tai tehdä mitään, mikä voisi mennä...toisella tavalla. Tämän päivän kiintiö tuli täyteen.

Tai no, avasin telkun. Puolet kanavista oli pimeänä. Sammutti laitteen, irroitin töpselin ja laitoin sen taas takaisin. Aluksi ei toiminut, mutta sitten alkoi onnellisten sattumien myötä toimimaan.

Ei kommentteja: