perjantai 9. lokakuuta 2020

Pelkästään ajankohtaisia asioita

 Fazer on iskenyt ajankohtaiseen aiheeseen maalaamalla Reissumies paketin miehelle maskin. Näitä reissumiehiä on myynnissä miljoona kappaletta. Hieno idea ja keräilijä voi tallettaa tämän paketin varastoonsa. Jatkossa odotetaan vielä ajankohtaisempaa asiaa. Nimenmuutos ! Voisiko nimi olla Reissaaja,   Maailmanmatkaaja, Retkeilijä, Matkailija, Kulkija jne ? Fazer voisi järjestää äänestyksen asiasta. Palkintona vuoden reissumiehet. Sitä paitsi nykyisin on muotia ja tasa-arvoista poistaa sukupuolta ilmaisevat nimet.

Poliisin sumutuksesta kärsineet mielenosoittajat ovat tekemässä rikosilmoituksen poliisin toimista. Rikosilmoituksen mukaan poliisi yritti väkisin estää ilmastonmuutoksen pysäyttämisen. Nyt näyttää siltä, että ilmasto jatkaa lämpenemistään ja se on poliisin vika. Toivon mukaan oikeus antaa tästä rikoksesta tuntuvan rangaistuksen. Tai ainakin sakkoja. Ja korvauksia kivusta ja särystä.

UBS (United Bank of Switzerland) pankin tutkimusten mukaan maailman miljardöörit ovat rikastuneet 27,5 prosenttia koronan aikana. Monilla tuotantoaloilla on tehty hyvää tai erittäin hyvää tulosta koronasta huolimatta tai sen takia. Nimet Jeff Besoz ja Elon Musk eivät ole yhtään harmistuneita Koronan aiheuttamista käänteistä.

Venäjän oppositiojohtaja Navalnyi aikoo palata takaisin Venäjälle. Asiantuntijoiden mukaan miehelle annettiin viesti. Novishok-listalla ei ole pitkäikäisiä ihmisiä. Vaihtoehtoja on kovin vähän. Navalnyillä on itse asiassa vain yksi mahdollisuus. Palata takaisin Venäjälle. Länsimaissa henki saattaa säästyä, mutta oppositiota ei johdeta eikä vallankumousta tehdä Venäjän ulkopuolella. Miehen riskit tiedetään, mutta mitä muuta hän voisi tehdä. Ei mitään.

Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin YK:n ruokaohjelmalle. Varsin neutraali ratkaisu nykyisenä levottomana aikana. Perussuomalaisten Jussi Halla-aho piti valintaa poliittisena. Hänen mielestään rauhanpalkinto olisi kuulunut Donald Trumpille. Vetää ihan sanattomaksi. Mistä näitä neropatteja oikein sikiää ? Se sivistyksestä ! (Täältä Peltsultahan se Halla-aho on kotoisin.)

Samainen Trump sairastui viikko sitten koronaan. Aivan kuin kohtalon ivaa. Muutaman päivän sairaalareissuun jälkeen mies palasi työmaalle. Onko hän saanut jotain salaista ihmelääkettä vai onko 74-vuotias niin kovakuntoinen, että sairaus on hellittänyt ? Toinen vaihtoehto on tarkasti varjeltu salaisuus. Mies ei olekaan toipunut, muttei voi luonteelleen mitään. Esiin pitää työntyä ja esittää pikaista selviytyjää. Tämä sen takia, ettei toinen vanhus pääse kepittämään Trumpia marraskuun vaaleissa. Salaisuus ei Ehkä olekaan sairaus vaan miehen salainen henkilöllisyys. Trump on Supermies, Hämähäkkimies tai Batman. Siksi hän pärjää sairauksiakin vastaan.

Kirgisiassa kuohuu. Oppositio on esittänyt rajun vastalauseen vaaleihin ja nyt valta on vaihtumassa. Toisin kuin Valko-Venäjällä, muutos tapahtui nopeasti. Venäjällä on jälleen yksi pulma lisää naapurivaltioidensa kanssa. Kirgisiassa ei pyydelty avunantoja naapurista. Pystyykö oppositio johtamaan maata ja kuinka pitkän aikaan ? Vallanvaihdos heittämällä eivät ole kovin helppo nakki ? Varsinkaan kun demokratiasta on kovin vähän kokemusta.

Kepun Saarikko ei saanut muutosta galluplukuihin. Puolue polkee jalat savessa samoissa lukemissa. Iloinen uutinen on Vihreiden ohittaminen, mutta sillä ei pitkälle elvistellä. Itse asiassa tilanne ei ole suurikaan yllätys. Viime aikoina puheenjohtaja ja ministeri on saanut paljon palstatilaa. Hän on ilmiselvä ja pesunkestävä poliitikko. Puheesta ei ota Erkkikään selvää. Sen lisäksi pitäisi esittää joitakin uusia avauksia. Näillä pelimerkeillä Kepu saa syksyn kuntavaaleissa kylmää kyytiä. Olisiko Kulmuni sittenkin... ?

Ei kommentteja: