sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Hockey

Liiga käynnistyi viime torstaina. Kauden kovin puheenaihe on lätkässäkin korona. Kuinka monta ottelua joudutaan peruuttamaan ? Kuinka katsojakapasiteetti muuttuu kauden aikana. Päästäänkö pelaamaan kausi loppuun ? Nyt näyttää olosuhteisiin nähden hyvältä vaikka kiekkomogulit valittavatkin katsojarajoituksista. Ensimmäisten kierrosten jälkeen Kärpät on saanut seurakseen Ilveksen, mutta kausi on vielä nuori.

Joukkueiden suhteissa ei ole tapahtunut suurempaan mullistuksia. Kärpät ja Tappara jatkavat omassa sarjassaan. Lukko, HIFK ja KooKoo lienevät kevään jäljiltä edelleen nälkäisiä. HPK, TPS ja Ilves ovat hamuamassa pudotuspelipaikkaa. Muille ei voi ennustaa menestystä. Keväällä ollaan viisaampia. Useat kotimaiset taalajäiden pelaajat ovat tulleet heti syksystä kotimaan liigaan. Mikäli NHL ei ala vuoden alussa, nähtäneen kotimaisilla jäillä ennennäkemättömän kovia pelimiehiä.

NHL saatiin viime kauden osalta pakettiin. Kuplassa ilman yleisöä pelatut play offsit eivät tarjonneet yllätyksiä. Tampa vei Stanley Cupin suoraviivaisella ja luistelevan joukkueena. Suomalaispelaajien miehittämä Dallas ei pärjännyt paremmilleen. Nimet Heiskanen, Hinz, Lindell ja Kiviranta ovat kovaa valuuttaa maailman parhaassa liigassa sekä pelillisesti että tulevissa palkkaneuvottelussa.

KHL on tahkonnut jo kymmenkunta kierrosta. Venäläisomisteinen Jokerit on tahkonnut ihan kohtuullisesti. KHL on siitä eriskummallinen sarja, että etukäteen tiedetään Moskovan ja Pietarin SKAn pelaavan loppuottelussa. Jokerit on koristeena kertomassa ulkopuolisille sarjan laajasta maapohjasta. Sen takia venäläiset rahoittavat Jokereiden tappioita miljoonilla. Korona näyttelee täälläkin omaa näytelmäänsä ja otteluita on siirretty monia kertoja. Härkäpäisesti venäläiset pelaavat sarjan loppuun vaikka sairastuvalta lainatuilla pelimiehillä. Sikäläinen mentaliteetti ei jaksa surra yhtä sairautta kovinkaan pitkään.

Ei kommentteja: