torstai 29. lokakuuta 2020

Sattunutta ja tapahtunutta

 Nokian kolmas vuosineljännes ja ensimmäinen neljännes uuden toimitusjohtajan Pekka Lundmarkin johdolla oli surkea. Lundmark sai loistavan lähdön sillä entisen Toimarin, Surin viimeinen neljännes oli yllätyksellisen hyvä. Nyt Lundmark on joutunut keräilemään uusia kikkoja kalupakistaan. Pörssi noteerasi Nokian ja Lumdmarkin saavutuksen 16 prosentin pudotuksella.

Vesa Keskisellä pyyhkii sen sijaan hyvin. Viime vuoden liikevaihto oli komea ja siitä jäi hiluja osingon maksuunkin. Keskinen kuittasi miljoonan osinkotulot. Uusia avauksia on tehty ja Keskisen tie näyttää hyvältä, jossa korona tuo kotimaisia asiakkaita kasapäin. Asiakkailla on mukavasti rahaa, kun rahoja ei pääse törsäämään ulkomaan matkailuun tai baari-iltoihin. Hyvä niin. Keskinen onkin kartuttanut ennestään mittavaa autokantaansa.

Operaattoreiden hintoja ja nopeuksia on vertailtu. Elisa ja Telia menestyivät. DNA ja Moi eivät menestyneet. Itse voin todistaa Telia Dotin puolesta. Kallein kuukausimaksu on ollut vajaa viisi euroa ja halvin vajaa kaksi euroa. Pistäkää niillä Rajattomilla tästä halvemmaksi. Sitäpaitsi kyseinen operaattori voitti 4 G nopeus-kisan. Meikäläinen tarvitseekin nopeaa netti, kun aika on niin kortilla.

Vuoden 2020 nimikilpailun on voittanut Tikkurilan Kirkko. Toiseksi tuli sipsituote Oikia ja kolmanneksi Tanssin talo. Vuosittain nimistön asiantuntijat valitsevat parhaan nimen. Tälläkin kerralla asiantuntemus oli valtaisa. Omat suosikkini Nysse, Uros Live, Neles, Limingan Niittomiehet, Reisjärven Pilke ja Sulkavuoren vedenpuhdistamo eivät pärjänneet. Tässä se nähdään. En ole alan asiantuntija.

Venäjä lähettää Karjala-turnaukseen nuorten 20-vuotisten maajoukkueen. Muut maat ovat vastustaneet ja vedonneet sääntöihin. Niissä sanotaan EHT-turnausten olevan aikuisten kisat. Venäläisten mielestä joukkue on aivan miesten tasoa. Tosiasiassa nuoret eivät korona-aikaan ole päässeet pelaamaan harjoituspelejä. Pelejä olisi nyt tarjolla Helsingissä. Saas nähdä pannaanko Venäjä boikottiin. Sehän on heille niin tuttua.

Barcelonan puheenjohtaja Bartomeu ja koko hallitus ilmoitti eroavansa. Syynä pitkään jatkunut epäsuosio, ja tyytymättömyys Barsan otteissa. Kaiken lisäksi pelaajahankinnoissa On sekoiltu ja kaikessa muussa. On menty metsään. Ainakin 16.000 omistajan mielestä. Kaiken lisäksi tuli turpiin 2-8 Muncheniä vastaan ja tällä hetkellä seura majailee Espanjan liigan keskivaiheilla. Samassa yhteydessä kerrottiin Barsan liittyneen mukaan Euroopan uuden superliigan valmisteluihin ja seurajoukkueiden MM-kisojen valmisteluihin. Uudella johdolla riittää kasapäin hommia.

Ei kommentteja: