lauantai 20. marraskuuta 2021

Hot Chili Hot Dog

 


Vilkkaan urheilupäivä kunniaksi tein tulisia hodareita. Valmistin perjantaina hitaasti kypsytettyä tulista papupataa. Porkkanaa, sipulia, valkosipulia, varsiselleriä, fenkolia, kidney-papuja, neljää erilaista chiliä, tomaattikastiketta, suolaa, pippuria, tuoreita yrttejä (tilliä, minttua, korianteria), kuivattua basilikaa ja oreganoa. Ostin tex mex-nakkeja, meksikolaista ceddar-juustoa ja sämpylöitä. 

Laitoin lauantaina pieneen vuokaan pohjalle nakkeja, päälle juustopaloja ja tulista papupataa. Annoin seoksen muhia puoli tuntia 175 asteen uunissa. Uunin loppulämmöllä lämmitin pari sämpylää. Halkaisin sämpylät, laitoin sisään nakkisoosia ja päälle tuoretta salaattia, sipulia ja creme fraisea. Mikä infernaalinen maku ! Koko pää nauttii, koska se on vaan niin hyvää. Ja vatsa. Kyytipoikana saksalaista olutta: Konig-pils, Holsten, Darguner, Kronbacher, vahva tanskalainen Bear Beer sekä Slotts Pilsner. No, en juonut ihan kaikkia oluita, mutta jollakin tavoin jano piti sammuttaa. Sanoi vanha kuuskytluvun VPK-lainen. Juomaksi sopii hyvin myös kylmä maito, vesi, vichy, 0-olut tai 0,0-olut.

Ps. Tämä olisi melkoinen menestys, jos joku ravintola tai grilli tarjoaisi tällaista. Sanon ihan vaan itseäni kehumatta.

Ei kommentteja: