lauantai 20. marraskuuta 2021

Päivän urheilusaldo

Rallia kaasuteltiin Monzassa. Meikäläisittäin katsottuna aika vaisut kisat. Suninen seitsemäs ja Rovanperä yhdeksäs. Kisan voitosta ja maailman mestaruudesta ajavat Toyotakuskit Ogier ja Evans. Sunnuntaina ratkeaa.

Levillä lasketeltiin alaspäin. Rosa Pohjalainen ilahdutti pääsemällä toiselle kierrokselle. Tuloksena peräti 24. sija. Voiton vei Slovakian Petra Vlhova, kolmannen kerran Levillä.

Kotimaiset hiihtäjät hiihtelivät Taivalkoskella perinteisen sprintin parissa. Ennakkosuosikit Pärmäkoski ja Mäki pitivät pintansa. Tai ei ihan, sillä Lauri Vuorinen pesi Mäen loppusuoralla. Pärmäkoski sen sijaan  oli suvereeni.

Mäkihyppääjät hyppelivät Venäjällä. Kytösaho selvisi karsinnasta kisoihin. Aalto ei. Eli samantyyppistä  hyppelyä on luvassa myös tulevana talvena. Kuitenkin Kytösaho saavutti 18. sijan eli ei ihan huonosti. Saksan Geiger voitti.

Liigassa Kärppien johtopaikka suli Lukon käsittelyssä. Tappara hoiteli Sportin, Pelicans Kalpan, KooKoo Jukurit, HPK Ässät ja sitä rataa. Ilves kohkaili toiseksi viimeisessä Hakametsän kotipelissä katastrofijoukkue JYPiä vastaan. Ilves julistettiin paremmaksi 5.800 katsojan edessä lukemin 6-1. KooKoo nappasi kärkipaikan. Kärkijoukkueiden pelejä on kuitenkin pelattu erilaisia määriä.