perjantai 5. marraskuuta 2021

Lihan kieltolaki

 Helsinki kieltää lihan käytön. Nyt se on totisinta totta. Lihaa ei enää syödä Helsingissä kotona, kaduilla, gourmet-ravintoloissa eikä työmaaruokaloissa. Liha on hengenvaarallista, lihottavaa, epäeettistä, hiilijalanjälkiä lisäävää ja ilmastoa lämmittävää. Erityisesti kaikenlainen eläimen liha on syötynä vaarallista. Lihan sijaan suositellaan paaston, nyhtökauran, tofun, kikherneiden ja erilaisten papupuristeiden käyttöä. Isoimpiin kaupunginosiin perustetaan neuvontapisteitä, joista annetaan informaatiota lihan vaaroista ja jaetaan helppoja lihattomia ruokaohjeita arkielämään.

Lihan kieltolaki astuu voimaan heti. Sen myötä parhaimmat makkaratehtaat, lihakaupat ja nakkikioskit aikovat siirtyä Korsoon, Keravalle ja Järvenpäähän. Lihan kotipaistoa valvotaan iltaisin ilmastointilaitteisiin sijoitetuilla ilmaisimilla. Helsingin poliisiin palkataan parisataa lihapoliisia, jotka partioivat snagareilla, kauppahalleissa ja metrossa. Poliisin puhelinpalveluun lisätään lihan paljastuslinja, jonne voi soitella luottamuksellisesti ja anonyymisti paikallispuhelun hinnalla. 

Mehevät lihapullat, veriset sisäfilepihvit, rasvaa tihkuvat ribsit, kinkku-, lauantai- ja jahtimakkarat, grillivartaat, porsaan ja lampaan kyljykset, T-luupihvit, lihapiirakat kahdella nakilla ja kaikilla mausteilla, tartarpihvit, naudan paistit, joulukinkut, wieninleikkeet, grillattu savukylki, karjalan paisti, lihasoppa, makaronilaatikko, maalaismaksamakkara, tilliliha, Big Mac, pitakebab, Osso bucco, HK:n sininen, kabanossi, camping ja mitä niitä onkaan, ovat kuuluneet paljasjalkaisten helsinkiläisten arkitodellisuuteen. Nyt se kaikki on poissa. Vieroitusoireiden lisääntyessä kannatta ottaa yhteyttä HUS:n palveleviin jonotusnumeroihin. Tavallisissa tapauksissa suositellaan jäämään kotiin ja ihmisten välittämistä. Helsingin Diakonissalaitos jakaa kerran viikossa ilmaista nyhtökauraa köyhille.

Pienenkin lihapalan hallussapito esimerkiksi lihapiirakassa katsotaan kaupungin järjestyssäännön rikkomiseksi.  Seurauksena rikesakko, sähkölieden ja grillin takavarikointi sekä yhdyskuntapalvelu. Viranomaiset uskovat salakuljetuksen lisääntyvän erityisesti naapurimaista Virosta, Venäjältä ja Pohjanmaalta. Isoimmat lihantuottajamaat kuten Brasilia, Argentiina ja Uusi-Seelanti aikovat vastustaa kieltolakia lähettämällä köyhiä lihapakolaisia kerjäämään Helsingin kaduille. Rajavalvontaa lisätään erityisesti satamien konttikuljetuksissa ja sisääntuloväylien rekkaliikenteessä.  Muuttoliike Helsingistä periferiaan saattaa hetkellisesti vähentää pääkaupungin väkilukua, mutta lähivuosina pahimman pölyn jo laskeuduttua Stadiin odotetaan uusia porkkanan purijoita.

Ei kommentteja: