lauantai 6. marraskuuta 2021

Pizzeria Luca, Tampere

 Käytiin syömässä napolilaista pizzaa Pizzeria Lucassa, Frenckelissä. Lucan sisar/veli Helsingin Lauttasaaressa on valittu kahdesti Euroopan parhaimmaksi pizzeriaksi. Uskomatonta, mutta totta. Olimme Napolissa kesällä 2017, joten testiryhmämme on alalla meritoitunut asiantuntija. Luca on mukana kaksi viikkoa kestävässä Syö kympillä-kampanjassa.

Otimme kympin tarjouspizzat, Diavolan ja Parmigianan. Diavolassa oli mozzarella-juustoa, tulista salamia, chiliöljyä ja tuoretta basilikaa. Parmigianassa oli savujuustoa, mozzarellaa, parmesaania, munakoisoa ja basilikaa. Pizzojen pohja oli melko pehmeä ja reunat runsaat.

Täytyy myöntää, että nämä pizzat olivat parhaimpia mitä olen syönyt. Makujen harmonia oli molemmissa tyylikäs, eleetön ja maukas. Kaikki maut maistuivat eikä esimerkiksi tulisuus peittänyt kevyempiä makuja. Pohja oli hyvä. Vaikka se oli melko pehmeä, sen maku sointui tähän tyyliin. Parhaimmat raaka-aineet takaavat huipputuotteen. Yksinkertaista, mutta vaativaa.

Tampereelta löytyy hyviä ja persoonallisia pizzerioita. Luca edustaa parhaimmistoa. Suosittelen kokeilemaan. Muutkin olivat löytäneet Lucan, sillä perjantaina viiden aikaan paikka oli täynnä.


Ei kommentteja: