maanantai 16. syyskuuta 2024

Hei, mitä tapahtuu ?

 Donald Trump nosti myrskyn vesilasissa (taas kerran), kun hän väitti haitilaisten maahanmuuttajien syövän lemmikkejä eli kissoja ja koiria Springfieldissä. Tämähän pitää tietysti paikkansa. Nimittäin Simpsonien perhe asuu ja elää Springfield-nimisessä kaupungissa ja nyt ex-presidentin puurot ja vellit menivät menivät sekaisin. Simpsoneiden haitilaiset voisivat hyvinkin syödä kissoja ja koiria. On se niin härski ohjelma. Trump sen sijaan on niin vahvassa lääketokkurassa, ettei hän enää erota elääkö oikeaa elämää, onko hän jo taivaassa vai onko hän mukana Simpsoneissa. Jälkimmäinen pitää tietysti paikkansa. Trump on mukana Simpsoneissa ja siten selittyvät myös kaikki hänen ympärillään tapahtuvat sekavat häsläykset. Kannatan siten Trumpin valitsemista presidentiksi. Hän edustaa meitä sekoilevia eläkeläisiä, joiden on vaikea erottaa onko asunnossani asuva nainen vaimoni, äitini, Ex-tyttöystäväni, tyttäreni, naapurini vai lähikaupan kassa. Minä ainakin aion äänestää häntä !

Suomen ja Ruotsin hallitukset tapaavat Ruotsissa. Kyse on maiden välisestä yhteistyöstä. Eri ministerit tapaavat keskenään ja tietysti myös pääministerit. Yhteistyö on tarkoitus viedä uudelle tasolle. Maiden hallitukset yhdistyvät ja sillä säästetään huomattavan paljon valtion määrärahoja. Sit on edeltänyt Suomessa valtionhallinnon työntekijöiden suuri vähentäminen. Suurin syy on kuitenkin sote. Kun Suomen ja Ruotsin sotet yhdistetään, on helppo päästä lääkäriin. Jollei Tampereella ole vapaita lääkäriaikoja, Uppsalassa niitä saattaa olla. Kun molempien maiden julkiset palvelut yhdistetään saadaan palkkarahat puolitettua. Sitä paitsi Suomen viralliset kielet ovat Suomi ja Ruotsi. Jos siis menet seuraavaksi terveyskeskukseen ja siellä puhutaan ruotsia, älä ylläty. Sano vain godaa, se menee täydestä.  Se on meidän toinen äidinkielemme. Uutiset kertovat myös, että Ruotsi alkaa johtamaan Lapissa NATO-joukkoja. Mikäs siinä. Kohta selviämme ilman omaa armeijaa kuten Viro. Ruotsin aina yhtä rankka armeija ja sitten NATO hoitavat meidän,puolustuksen. Ja ajatelkaa ! Seuraavissa Olympialaisssa RuotsiSuomen Duplantis eli Mondo voittaa seiväshypyn. Turun mummon poika Ståhl heitä kiekossa mitalin ja sitä rataa. Onnea vaan Suomi, hyvin pyyhkii. Tuleekohan Tukholmasta taas kerran Suomen pääkaupunki ? Ja hei, meidän olemme pian kuningaskunta ! Heijaa Kalle Kustaa !

Kemian teollisuuden työnantajaliitto esittää, että kemian teollisuudessa työkielenä olisi englanti. Tämä tarkoittaa englannin kielen käyttämistä myös perustasolla työpaikoilla. Uutinen on otettu työntekijäpuolella hieman epäilevästi. Onko tässä jotain koiraa haudattuna ? Toisaalta kielitaidon myötä työntekijät voisivat vaatia lisää liksaa ja aivan täysin perustein. Jos työantaja edellyttää lisää ammattitaitoa, pitäähän siitä A) antaa koulutusta työnantajan piikkiin, B) antaa tuntuva palkankorotus. Perusteena on laajentuva akkuteollisuus. Sen kasvupotentiaali on suuri ja energian varastointi on kaikella tavalla hyödyllistä ja ympäristöystävällistä toimintaa. Akkuteollisuus tarvitsee ulkomaisia työntekijöitä. Toisaalta ajattelen niitä Kemiran vedenpuhdistamon ja jätevesien työntekijöitä, jotka pannaan koulunpenkille kuten muinoin Kiven seitsemän veljestä. Aa, Bee, Cee ja niin poispäin. Eikä mitään. Kun kemian teollisuudessa joskus tulevaisuudessa hallitaan englanti, tulevat teknologiateollisuus, paperiteollisuuden ja  etalliteollisuus perässä. Pian Suomen duunarit hallitsevat hyvin kansainvälisen kielen ja pääsevät kepeästi töihin muihin maihin. Onko siinä Suomen teollisuuden tulevaisuuden koko kuva ?

Olympiakomiteassa kuohuu. Ei kai ? No, uskoisitko, että vaahtoaa ? Vähän ainakin poreilee ? Kolme keskeistä työntekijää on vaihtamassa maisemaa. Yllättävä puheenjohtaja Vapaavuoren ilmoitus hommien päättymisestä avaa tilanteesta paljon kysymyksiä. Onko Olympiakomitean toivo menetetty ? Nythän Vapaavuori teki melkoisen mokan, kun hän haali kaiken muun liikunnan Olympiakomitean syliin. Se oli aivan liian suuri kakku. Lopputuloksena oli huippu-urheilun hiipuminen. Nyt spekuloidaan mestariheittäjä Tapio Korjuksen valitsemisesta Olympiakomitean johtoon. Hyvä ehdotus, mutta Korjuksella on yksi puute. Hän ei ole sateentekijäpuolue Kokoomuksen jäsen vaan kepulainen. Kokoomus on hyvä diiliin tekijä, joten kompromissina Korjus voisi napata huippu-urheilyksikön johtajan paikan. Se tulisi palkinnoksi siitä, ettei hän hae Olympiakomitean puheenjohtajan paikkaa. Kokoomuksella on näitä uusia ehdokkaita, (vanhoja staroja) Sari Multala, Susanna Kokko, jne jotka kärkkyvät uusia vaativia vakansseja. Olympiakomitealla on yksi tehtävä edessään. Potentiaalisille mitalikandidaateille ja tulevaisuuden toivoville lisää rahaa. Muut saavat jäädä nuolemaan näppejään. Ja jäävätkin. Sanokaa minun sanoneen !

Ei kommentteja: