sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Syysunelmia

 Presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat muuttaneet Helsinkiin. 

Helsinki on ollut Niinistölle mukava kaupunki. Sieltä on plakkarissa kivoja muistoja. Sitä paitsi siellä on paljon erilaisia tapahtumia niin kulttuurillisia kuin myös urheilullisia tapahtumia. Hyvää ruokaa ja kivoja baareja riittää. Kaiken lisäksi Helsinki on Suomen ainut suurkaupunki.


Tämän vuoden Miss Suomi on Matilda Wirtavuori. 

Nyt se kiire alkoi. Kaikki haluavat nähdä Suomen kauneimman. Ostoskeskukset ja muotinäytökset tulevat tutuksi. Kauneimman ei tarvitse kysellä peilistä, ken on maassa kaunein. Minähän se olen. Kaiken lisäksi Suomen kaunein vuodelta 2024 muistetaan aina. Tai ainakin se löytyy arkistosta. Matilda on Tampereelta. Entisaikaan Tamperetta sanottiin naisten kaupungiksi. Miksei myös tänään !


Jan Vapaavuori ei jatka Olympiakomitean puheenjohtajana.

Vapaavuoren pääajatus on tällä hetkellä varmasti vapaus. Sitä ei ollut Olympiakomiteassa, jonka kilpailuosasto oli ihan soosia. Huippu-urheilu on jotain ihan muuta kun Pihtiputaan keihäskarnevaalit. Nyt on omaa aikaa miettiä elämän suuria asioita. Ei tullut presidenttiä, ei pormestaria eikä Olympiarenkaita. Tulee jotain muuta ja sehän voi pelastaa vapaan vuoren.


Sotkamon Jymy on pesäpallon Suomen mestari

Kaikki kunnia sinne Vuokattiin. Pesistä osataan pelata siellä sillä 21 mestaruus takaa sen ken on maassa paras. Sitä paitsi mieluummin mestaruuden suo Sotkamon kaltaiselle taajama-alue kuin vaikka Manseen. Mansessahan on kaikkien lajien mestareita. Onnea vaan ja ehkä ensi vuonna Sotkamo antaa jonkun toisen voittaa Sotkamon !


Valtiovarainministeri Riikka Purra ei halua somalin ja arabian kielisiä uutisia Yleen

Onhan se totta, että kun siellä Ylellä on jo viittomakieliset uutiset, Saamen kielisestä uutiset, Venäjän kieliset uutiset, Ruotsin kieliset uutiset, uutiset selkokielellä ja sitten ne ihan tavalliset uutiset, puhumattakaan alueuutisista, ei lisää enää kaivata. Toisaalta ehkä Suomen kulttuuri otetaan helpommin vastaan omalla somalin tai arabian kielellä. Sisältöhän se ratkaisee. Suomen kieli on totta kai tärkeä oppia, jotta ymmärtää mikä on homman nimi.


Pelargoniat vaihtuivat kanerviin

Ostin tänään kanervia syksyn takia. Kanervat ovat mahtavan kestäviä kasveja. Ne selviävät talvesta, tuulesta, pakkasesta ja tuiskuista. Mikäs sen mukavampaa. Tarjouksia on joka toisessa kaupassa. Kävin Kukkatalossa. Kuusi kanervaa kympillä. Ei paha.



Ei kommentteja: