tiistai 24. syyskuuta 2024

Paikallista ruokaa

Sesimbrassa nautiskeltiin meren elävistä. Kalasta ja erityisesti äyriäisistä. Hyvää oli ja muutamia uusia kokemuksiani. Kuten kampasimpukat ja taskuravut. Jälkimmäisten syömisessä kuori paukutettiin vasaralla rikki. Se oli oikeasti kovaa. Pöydistä kuului tämän tästä vasaran pauke. 

Täällä Evorassa on paljon erilaisia ravintoloita. Pääasiassa portugalilaista herkkuja. Ensimmäisenä iltana maistelin pystyssä olevaa lihavarrasta. Lihan välissä oli jättikatkarapuja ja ananasta. Grillattuja kaikki. En olekaan syönyt tällaista määrää punaista lihaa pitkiin aikoihin. Parina iltana innostuimme lähellä olevaan intialaiseen ravintolaan tai sen ruokiin. Tikka Masala, Madrass Prawns ja toisena päivänä Butter Chicken, Chicken Biriyaki. Riisiä ja naan leipää. Oi, oi. Tämä oli kyllä huippuluokkaa. Osa makeita, osa tulisia.  Tärkeää maustekastikkeella. Ateriat maksoivat kahdelta 30-35 euroa juomineen.


Ei kommentteja: