maanantai 3. elokuuta 2015

Elämänlaadun parantaminen, osa 2

Viime yönä vatsakipujen jälkeen päätin muuttaa ruokailutottumuksia. Syön liian hapokasta ruokaa. Tämä ei ole mikään kirjoista opittu havainto, vaan oman elimistön tuntemus. Hapokas ruoka joutuu suolistossa kovan työn kohteeksi. Suolisto on ollut vuodesta toiseen kovassa helteessä. Minulle rakkaita hapokkaita ruokia ovat makkara, lihis, juustot, leikkelemakkarat, hampurilainen, pizza, peremec, patonki, punainen liha, broilerin liha, jauheliha,  pyttipannu, paistetut perunat jne. Hapokkaita juomia ovat colajuomat, limsat, kivennäisvedet, makeutetun mehut, olut, alkoholijuomat jne.  Hapokkaita makeita  aineita ovat karkit, suklaa, lakut, viinerit, munkit, sokeri jne.

Ajattelin muuttaa ruokailutapojani emäksiseen suuntaan. Emäksistä ruoka-aineita ovat salaatit, kasvikset, juurekset,  hedelmät, kokojyväleipä, pavut jne. Tarkoituksena ei ole tehdä täyskäännöstä vaan tasapainomuutos. Emäksisten ruoka-aineiden osuus yli puoleen ja hapokkaiden ruoka-aineiden osuus alle puoleen kaikesta syöttävästä aineksesta. Olen tämän velkaa suolistolleni. Se on sinnikkäästi taistellut hapokkaiden aineiden kanssa. Nyt se saa helpotusta. Kun kerran itsekin jään lomalle ja eläkkeelle, annetaan suolistollekin kevennystä. Tässä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä. Tarkoitus on vain saada oma sisäinen tuntemus balanssiin.

Olen juossut aamulenkkejä kuukauden päivät aamuisin. Se on keventänyt osaltaan oloa, mutta paino ei ole kovasti pudonnut. Sen ei tarvitsekaan pudota, mutta oletan keventyvän ruokailun polttavan vyötäröltä rasvakerrosta.  Kenties tämä tulee oheistuotteena hyvän olon lisäksi. Kavahdan kaikkea oikeaoppista ruokailua, dieettejä, elämänohjeita tai elämäntapaa. Haluan elää vapaana ja syödä kaikkea mistä pidän. En hylkää hapokasta ruokaa vaan vähennän sen osuutta päivittäisessä mätössä. Katsotaan miten äijän käy ?

Ei kommentteja: