sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Ja maassa on kaikki hyvin

Nokia esittelee uusia puhelimia Barcelonassa. Nokia ei itse tee puhelimia, mutta joku espoolainen firma HMD Global tekee niitä intialaisille. Ehkä niitä myydään muillekin. Tai sitten intialaiset ovat ainoita, jotka muistavat Nokia-nimisen puhelimen.

Pärmäkoski voitti mitalin Lahden MM-kisoissa. Näin lähes vuosikymmeniä kestänyt hiihtotrauma on unohdettu, voitettu ja kuopattu. Suomalaisten hiihtäjien dopingista ei tarvitse muutenkaan puhua kun norjalaiset ja venäläiset ovat hoitaneet sitä virkaa.

Joku Kiemunki on erotettu Perussuomalaisesta puolueesta. Hän voi kuitenkin olla ehdokkaana  kuntavaaleissa. Tuntuu kuin kyseisen puolueen tehtävä olisi tehdä tai sanoa asioita, joista joutuu oikeuteen tai pääsee viikottain ainakin lööppeihin. Siinä he ovat onnistuneet.

Median edustajat ja jotkut poliitikotkin ovat keskustelleet, väitelleet ja kiistelleet viime viikkoina Ylen puolueettomuudesta, avoimuudesta ja vapaasta journalismista. Kaikki alkoi siitä, kun Sipilästä ei saanut sanoa riittävästi. Seuraavaksi muutamat herkkänahkaiset toimittajat loukkaantuivat ja nostivat kytkintä. Nyt Yle tekee puolueettoman selvityksen Ylen ajankohtaisuutistoimituksen toimintatavoista ja ilmapiiristä. Tavallisesta kansasta tuntuu, ettei vähempi voisi kiinnostaa. Toosasta tulee ihan riittävästi älämölöä. Mediaa näyttää kiinnostavan vain se, mitä mitä muu media puhuu omasta mediastaan.

Aina yhtä innokas punapää, tanssija ja kestojulkkis Aira Samulin täyttää 90-vuotta. Tanssimalla voi elää vanhaksi. Vai onko kyse julkisuudessa palloilusta ? Tai ettei hän suostu luovuttamaan ? Ehkä hän on vaan niin utelias ? Tai sitten pirteä ihminen elää pidempään kuin tavis ?

Kuntavaalien ehdokasasettelu on loppusuoralla. Harva äänestäjä tietää, ettei kunnalla ole jatkossa
kuin alle puolet nykyisistä tehtävistä. Toisaalta viimeisimmän tutkimuksen mukaan 60 prosenttia
kansalaisista ei luota päättäjiin. Oli sitten kyse kuntapäättäjistä tai EU-päättäjistä. Sama prosenttimäärä eli noin 60 prosenttia kansalaisista käy käyttämässä äänioikeuttaan kuntavaaleissa.

Maailman parhaat amerkkalaiset elokuvat palkitaan ensi yönä Oscar-galassa. Ensin kaikki kuuluisat näyttelijät ja ohjaajat tulevat sisään. Heitä kuvataan ja kuvia kommentoidaan ja näytetään viikon verran iltapäivälehdissä. Sitten oskarit jaetaan parhaille viidelle-kuudelle elokuvalle, jotka tiedetään etukäteen. Sitten yllättyneet palkintojen vastaanottajat pitävät puheeen, jossa huomioidaan puoliso, tyttö- tai poikaystävä, vanhemmat, kollegat, ilmaston muutos, delfiinien elinolosuhteet ja maailman rauha. Lopuksi kyseisiä elokuvia näytetään meidän elokuvateattereissa seuraava vuosi. Tekijät käärivät koko hommasta miljoonaomaisuuden. Suomalaiset eivät ole mukana, koska maailman paras suomalainen elokuva "Hymyilevä mies" ei päässyt kisoihin. Tekohauska saksalainen elokuva pääsi edustamaan Eurooppaa.


Ei kommentteja: