keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Poissaolijat

Eduskunnan tilastot kertovat, että suurimmat poissaolijat täysistunnoista ovat kokoomuksen Stubb ja perussuomalaisten Immonen ja Oinonen. Poissaolot ovat muita kuin sairauslomia, perhevapaita tai virkamatkoja. Stubb on ollut poissa 28 istunnosta ja Immonen ja Oinonen 24 kertaa. Kansanedustajien ei tarvitse tehdä tiliä poissaoloistaan toisin kuin oikeissa töissä olevat.

Eduskunnan istuntoja on  vajaan 8 kuukauden ajan. Se tekee 30 viikkoa. Täysistuntoja on neljä viikossa tiistaista perjantaihin. Siis enintään 120 päivää vuodessa. Käytännösä ehkä sata päivää. Työtätekevä kansanosa on hommissa noin 225 päivää vuodessa. Luvattomia poissaoloja ei yleensä sallita lankaan. Poissaolosta seuraa ainakin palkan menetys. Yksittäisen kansanedustajan rooli on eduskunnassa toki pieni, mutta he itse hehkuttavat työn olevan vaativaa ja vastuullista. Totta onkin, että täysistunnoissa säädetään Suomen lait.

Miksi sitten poissaoloja on näin paljon ? Onko Stubbilla puhetilaisuuksia niin paljon, ettei kerkiä istumaan täysistunnoissa. Immonen taisi olla jonkinlaisessa kriisissä esiinnyttyään natsien valokuvassa. Onko hän häpeäpalussa kotonaan vai kavereidensa kanssa suunnittelemassa sinivalkoista Sumea. Oinonen kait on sitten estynyt muuten. Ehkei huvita joutavanpäiväinen leukojen loksutus, anteeksi, vakavamielinen yhteiskunnan kehittäminen.

Mitäpä, jos joku vääräleuka olisi poissa koko istuntokauden ?  Ihan vaan piruuttaan. Tarkoituksena paljastaa nykysysteemin porsaanreiät. Se herättäisi ainakin huomiota. Syyksi voisi sanoa, ettei halua kertoa syytä. Kun ei tarvitse. Lupaan maksaa siitä heti kympin.

Ilmeisesti lähdetään siitä, että kansanedustajat ovat vastuussa vain äänestäjilleen, ei muille. Kansanedustajat ovat tarkkaan ottaen luottamushenkilöitä, joille maksetaan palkkio. Näinollen ajatellaan, että kansaedustajat ovat aina kansan tavattavissa. Mikäs siinä. Kun on itse säätänyt lait, ei niitä viitsi muuksi muuttaa. Autonomia on kaiken viisauden ja vapaan ajattelun alku ja juuri. Jo muinaista Kreikkaa hallitsivat vapaat miehet. Niin taitavat hallita tänäkin päivänä. Kreikassa ja Suomessa.

Ei kommentteja: