perjantai 10. helmikuuta 2017

Johaugille 13 kuukauden kilpailukielto

Norjassa on annettu tuomio Terese Johaugin dopingin käytöstä. Se on 13 kuukautta pitkä kisatauko. Päätöksestä saattavat valittaa Kansainväminen hiihtoliitto FIS ja Antidopingtoimikunta Wada. Yleensä dopingrikkomuksesta tulee 4 vuotta kilpailukieltoa tai lieventävien asianhaarojen myötä 2 vuotta. Miksi Johaug sai vain 13 kuukautta ? Selvitimme syyt tähän.

1. Johaug on maailman paras hiihtäjä. Tai ainakin toiseksi paras. Hän ei tarvitse paljoakaan dopingia parantaakseen suoritusta. Se lieventää rikkomusta. Eihän häntä voi rinnastaa tavallisiin hiihtäjiin.

2. Johaug ei tiennyt, että huulirasvassa on dopingia. Lääkäri oli antanut sitä hänelle. Lääkäri pitäisi panna kilpailukieltoon eikä Johaug.

3. Johaug on joutunut enennäkemättömän rankan huomion ja epäilysten kohteeksi. Siinä on aivan riittävästi rangaistusta.

4.  Johaug on kaunis nainen. Ehkä kauniimpi kuin muut hiihtäjät. Muut ovat vaan kateellisia Johaugille ja haluavat hänet pois kisoista. Pelkkää kateellisten juonittelua ja panettelua.

5. Korean MM-hiihdot ovat ensi vuoden alussa. Tuomion pitää olla kahta vuotta lyhyempi, jotta Johaug pääsee mukaan.

6. Pitkä dopingtuomio karkoittaa sponsorit. Millä Johaug sitten eläisi, jos mainostulot jäisivät pois ? Sehän olisi epäreilua.

7.  Kukaan ei ollut kertonut Johaugille minkälainen on dopingista varoittava merkki. Jos se olisi kerrottu hänelle, voide olisi jäänyt käyttämättä. Nyt vahinko ehti tapahtua.

8.  Norjalaisnaisten ei tarvitse käyttää dopingia, kun he ovat kaikki niin hyviä. Jos norjalaiset käyttäisivät dopingia, he olisivat vielä ylivoimaisempia. Sama koskee norjalaisia mieshiihtäjiä.

9. Norjan kielessä ei ole sanaa doping, ainoastaan sana huulirasva. Eihän kukaan voi käyttää dopingia, jos sitä ei tunneta koko kielessä.

10. Huulirasva ei parantanut suoritusta, ainakaan niin hyvin kuin epo, hemohes tai veridoping. Niistä Johaug ei ole kuitenkaan jäänyt kiinni. Turhaa melua tyhjästä.

11. Norjan hiihtoliitto on luvannut lyhyemmät tuomiot, jos joku jää kiinni. Nyt pidettii kiinni tästä lupauksesta. Omia urheilijoita ei petetä tai jätetä.

12. Johaug halusi oikeasti päästä pois kisaruletista. Nyt on hyvin aikaa testailla erilaisia vauhdin parannuskeinoja. Ei tarvitse juosta joka kisassa testeissä. Uusien keinojen avulla hiihto kulkee ennenäkemätöntä vauhtia vuoden 2017 lopulla.

Ei kommentteja: