tiistai 7. helmikuuta 2017

Manngard luopui Ilveksestä

Vincent Manngard on luopunut Tampereen Ilveksen pääomistajuudesta. Manngard myi osuutensa Ilves rylle ja joillekin lähipiiriläisille eurolla. Lisäksi hän luopui 930.000 euron velkasaamisistaan ilman ehtoja. Julkisuudessa on esitetty, että uusina omistajina on kymmenkunta tamperelaista jääkiekkohenkistä henkilöä, joukossa Petri Hietanen, Risto Jalo ja Tuukka Rask sekä Ilveksen muita  pienomistajia. Uusi hallitus käynnistää osakeannin, jolla aiotaan saada kasaan 1,5-3 miljoonaa euroa.

Näyttää siltä, että nyt on uuden Ilveksen aika. Siihen on luvassa hyviä elementtejä. Rahaa ilman miljoonavelkoja, vanhoja omistajia ja uusia omistajia, uusi toimitusjohtaja ja toiveikas sekä innokas fanijoukko.

Toimitusjohtajana aloittaa entinen jääkiekkoilija ja toimitusjohtaja Risto Jalo, joka on ollut keskeisenä neuvottelijana Manngardin kanssa. Erikoiselta tuntuu, että Jalo ilmoitti joulun aikaan ettei itse kuulu omistajiin. Nyt hän ei ollut mukana yhtiökokouksessa vaan lomalla Australiassa.

Varsin erikoiselta tuntuva asia on Manngardin vaatimus. Hän halusi antaa Ilveksen ilmaiseksi hyviksi tunnetuille Ilveksen tukijoille. Julkisuudessa on annettu ymmärtää, ettei hän halua luopua omistajuudesta vaan haluaa takaisin satsaamansa rahat. Manngardia on pidetty arvaamattomana ja hankalana neuvottelukumppanina. Nyt hän kuitenkin antoi kaiken täysin ilmaiseksi. Ovatko juorut olleet pelkkää panettelua ?

Uutta hallitusta odottaa myös tapaus Keränen. Liigahallitus mätkäisi Ilvekselle 100.000 euron sakon Mikael Keräsen siirtymisestä Ilvekaen riveihin. Seurat ovat aiemmin sopineet, ettei Jokereilta hankita pelaajia kesken kauden. Lisää mutkia tuo Pelaajayhdistys. Se on tehnyt kilpailuvirastolle asiasta selvityspyynnön. Luvassa voi olla sanktioita sekä Liigalle että sen jäsenelle Ilvekselle.

Faniyhdistys on ottanut toteutuneet muutokset ilolla vastaan ja kutsuu ilves-henkisiä kannattajia seuraamaan seuran pelejä Hakametsään.

Ei kommentteja: