lauantai 1. joulukuuta 2018

ILOISIA JOULUKUUN UUTISIA

Joulukuu on alkanut ja paljon iloisia uutisia on taas kuultu ja nähty ja tullaan näkemään jatkossakin.

Presidentin vastaanotolla otetaan huomioon ilmaston lämpeneminen ja vähennetään ilmakehän kuormitusta monin eri tavoin. Kutsuttujen määrä on tänä vuonna 200 henkilöä pienempi, jolla pienentään  kymmenellä prosentilla tilaisuuden hiilijalanjälkeä. Vastaanoton kustannukset ovat pienentyneet 200.000 euroon. Tarjolla on kuusenkerkkää ja luomuviinejä, jotka on tuotettu ekologisesti. Tiettävästi ainakin maan ensimmäinen nainen on pukeutumassa vuoden teeman mukaisesti koivusta tehtyy iltapukuun. Koristeluun käytetään sammalta, koiranputkea, mustikanvarpuja, saniaisia ja käpyjä. Niitähän on toki nähty aikaisempinakin vuosina

Iloisia uutisia kuullaan Portugalista. Ensi vuoden alusta Portugaliin muuttaneet suomalaiset veropakolaiset maksavat taas veronsa Suomeen. Esimerkiksi 400.000 € vuosieläkettä nauttiva ex-vuoristoneuvos maksaa 200.000 euroa veroja kotimaahan. Näinollen yhden eläkkeellä olevan vuorineuvoksen verotuloilla rahoitetaan presidentin ekologinen itsenäisyyspäivän vastaanotto. Kaikkiaan veropakolaisia on Portugalissa 550 henkilöä.

Vuoden alusta muuttuu myös kansanedustajien sopeutumiseläke. Jatkossa sopeutumiseläkkeen suuruus on " vain " 2100 €. Monet vanhaa sopeutumiseläkettä saaneet entiset kansanedustajat joutuvat tyytymään pähkinöihin. On laskettu, että esimerkiksi entinen missi ja kansanedustaja Tanja Karpela menettää 700.000 €. Toisaalta Suomen kansa tuntee tyytyväisyyttä, koska jatkossa edustajilla ei ole enää tätä erityisoikeutta. Toisaalta edustajat saavat jatkossakin kurvailla taksilla ja nostella asumistukia äidin sijoituskämpistä ja saunapömpeleistä.

Urheilulurintamalta kuuluu jälleen iloisia uutisia. Norjalainen Therese Johaug on voittanut molemmat syksyn hiihtokilpailuista eikä ole ainakaan vielä jäänyt kiinni huulirasvasta tai muusta dopingista. Sen sijaan suomalaiset eivät ole päässeet edes podiumille, mutta kausi on kyllä vielä monta kuukautta pitkä. Niin, ellei ilmastomuutos sitten pääse sulattamaan latuja.

Turun lahja maailman (NHL) jääkiekolle, Mikko Rantanen, on näyttänyt närhen munat median hehkuttamalle Patrik Laineelle ja kumppaneille. Mies on keikkunut taalaliigan pistepörssin kärkipaikalla jo monta kuukautta. Uhkana on vain seurakaveri Nathan MacKinnon. Rantasen pisteet ovat tänään 43 ja kaverin 41. Muut tulee kaukaa perässä, kuten Tapparan laulussa sanotaan.

Iltapäivälehti pisti suklaakonvehtirasiat makutestiin. Voittajaksi tuli Fazerin Moment rasia. Toisina Pandan Juhlarasia yhdessä Lindtin Creation Dessertin kanssa. Nyt on helppo ostella suklaarasioita jouluhässäkässä. Tutut merkit eivät petä tänäkään vuotena. Tosin suklaakin on makuasia, josta on
lupa olla eri mieltä. Myös hinnat vaihtelevat.

Myös ihmissuhteiden rintamalta kuuluu iloisia asioita. Megatähdet Brat Pitt ja Angelie Jolie ovat päässeet sopuun kaksi vuotta kestäneistä huoltajuuskiistoista. Nyt molemmat ovat ottaneet kynän kauniiseen käteen ja allekirjoittaneet lastensa huoltajuutta koskevan sopimuksen. Sopimuksen sisällöstä ei ole tietoa, mutta tärkeintä on, että tähtinäyttelijä voivat jatkossa keskittyä omaan uraansa ja omaan itseensä. Mitä enempää ihminen voi toivoa !

Entisen laskettustaran Kalle Palanderin vaimo Riina-Maija Palander on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti avautunut pariskunnan yhteiselämästä. Pariskunta asuu eri maissa. Kalle Suomessa ja vaimo ja lapset Ranskassa. Riina-Maija kertoo Kallen olevan äärimmäisen mustasukkainen joka penkoo hänen tavaransa ja puhelimen sisällön. Toki sitä ei pysty Suomesta käsin ihan joka päivä tekemään. Pariskunta pystyy kuitenkin seuraamaan toistensa puhelimien liikkeitä, joten toisen tekemisiä on periaatteessa helppo seurailla silloin kun haluaa. Tässä hyvä
vinkki myös kaikille muille mustasukkaisille pariskunnille.




Ei kommentteja: