maanantai 10. joulukuuta 2018

UUSIA RAVINTOSUOSITUKSIA ?

             
                                       Kuusi ranskalaista on liikaa !

Harvardin proffa on tutkinut ruokaa suurella suurennuslasilla. Johtopäätöksenä on todettu, että kuuden ranskalaisen perunan syöminen voi olla terveellistä.  Siis kuuden ranskanperunan syöminen.
Tämä on tietenkin aivan potaskaa ja epätieteellistä. Kuusi ranskalaista on ihan liikaa. Valveutuneilla
ravintotukijoilla, kokeneilla ravinnon syöjillä ja intohimoisilla terveysintoilijoilla on ollut asiasta tosiasiallista tietoa plakkarissa iät ajat. Me asiaa tuttevat ihmiset olemme lakkaamatta puhuneet terveellisemmän ravinnon puolesta ja vaarallisia ravintomyrkkyjä vastaa. Numero kuusi on ollut hälytysnumero monien muidenkin ravintoaineiden määrissä. Tiivistetysti voidaan sanoa, että kuusi on aivan liikaa. Suomessa Aallokko-yliopiston tutkijat ovat tehneet kuuden vaarallisen ruoka-aineen listan jo kuusikymmentäluvun alussa. Palauttakaamme muistiin tämä legendaarinen ohjeistus vaarallisista ravintoaineista ja niiden liiallisesta käytöstä

Monet ovat ajatelleet kotimaisten vihannesten olevan ulkopuolella näitä varoituksia. Näin ei kuitenkaan ole. Kuusi grillimakkaraa on liikaa. Tosin ulkona nuotiolla paistettuna tai kotigrillissä kuusi makkaraa on sopiva määrä, mikäli se tapahtuu saunomisen tai lenkin jälkeen.

Yleensä kuusi lihistä, kebabia, hampurilaista tai pizzaa (lukuunottamatta Margherita pizzaa, siinähän ei ole juuri mitään täytettä) on liikaa, vaikka olisikin sauna lämpimänä taikka kympin lenkki takana. Kuudessa tuotteessa on liikaa monityydyttämättömiä rasvahappoja ja sen takia ne aiheuttavat närästystä, ilmavaivoja ja öisiä painajaisia.

Kuusi silakkaa sisältää liikaa elohopeaa, muovia, syanidia, ddt:tä, fosforia, ongenkoukkuja.ja sinilevää. Viisi silakkaa voi syödä rauhallisin mielin. Muikuissa määrä on häilyvämpi, mutta kannattaa harkita neulamuikkuja..

Kuusi tournedosta, wienersnitzeliä, ribsiä, sisäfilepihviä, ulkofilepihviä, joulukinkkua tai pulled porkia (nyhtöpossua) on liikaa. Tosin moni tavis ravintola-asiakas ei pysty edes maksamaan kuutta. Mutta ei hätää, viidellä saa mahan useimmiten täyteen.. Kuudesta jauhelihapihvistä en olisi niin
varma. Saattaa olla tai sitten ei.

Kuusi wieneriä, kääretorttua, muffinsia, munkkia, donitsia, leivosta tai korvapuustia maistuu ihanalta,. Yleensä kannattaa jättää kuitenkin yksi pois. Terveyssyistä. Pullan mussuttamisellakin on rajansa. Ellei sitten ole kyseessä sydänsurut, yksinäisyys, veromätkyt, putkiremontti, autokolari, ylinopeussakko, myöhästyminen junasta, ristiriidat pomon, anopin tai naapurin kanssa.  Silloin voi tilapäisesti lohduttautua ja ottaa vaikka seitsemän.

Kuusi isoa olutta on liikaa, ainakin jos juo jotain belgialaista luostariolutta. Ainakin, jos kuuntelee Pekka Puskaa,  kansanterveyslaitoksen tutkijoita tai Alkon toimintaohjetta. Viisi menee vielä jotenkin, mutta monille kuusi alkaa tökkiä. Kannattaa juoda väliin vettä, niin kyllä se sitten uppoaa. Lammin sahtia voi juoda ilman rajoituksia, jos vatsa kestää. Se on luonnon tuote, mäskiä, mallasta ja
humalaa. Keppanasta ei kannata sanoa mitään, sehän on lähestulkoon hanavettä.

Kotimaiset perinneruoat eivät kuulu tähän listaan, sillä ne ovat koeteltua vuosisataista perinnettä eli terveellistä ja hyvää. Voit siten syödä huoletta kuusi riisipiirakkaa, kalakukkoa, mustaa makkaraa, mämmiä, poronkäristystä, ruuneperin torttua, janssonin kiusausta, kaalikäärylettä tai nahkiaista. Tai vaikka kaikkia kerralla.

Ei muuta kun ruokapatojen ääreen ja varovaisella mielellä. Ei kannata ottaa kuutta ranskalaista.




Ei kommentteja: