lauantai 19. tammikuuta 2019

Ajatuksia Ilveksen vastuuhenkilöille

Kolme kuukautta sitten saatiin kuulla kaksi kiinnostavaa jääkiekkouutista. Ilves jatkoi valmentajaporukan sopimuksia ja Liiga päätti pitää jatkossakin sarjan suljettuna. Tämän jälkeen Ilveksen jääkiekkoilijat ovat hävinneet urakalla pelejään. Erityisen avutonta peli on ollut ennalta heikoiksi arvioitua joukkueita vastaan, samoin lähes kaikissa kotiotteluissa.

Viime pelit Kärppiä ja Lukkoa vastaan on ollut melkoista tuhertamista. Välillä peli on näyttänyt siltä, että terveisiä hölmölästä. Joukkue ei luistele, taistele tai edes tiedä mitä jäällä pitäisi tehdä. Kiekkoa ei toimiteta kaverille vaan haudotaan itsellä, puhumattakaan maalilaukauksista. Ne ovat laaduttomia pehmokuteja maalivahdin syliin tai sitten ne menevät ohi. Tällä tavoin ei mikään joukkue menesty. Ulkomaanvahvistukset ovat olleet täysiä floppeja. Valitettavasti vuodesta toiseen.

Nyt on aika tehdä jotain. Onko Ilveksellä vastuullisia henkilöitä johdossa ? Jos on nyt on teidän aika toimia.

Ehdotan seuraavaa:

Ilves siirtää koko joukkueen valmentajineen farmijoukkue KooVeen riveihin ja ottaa vastaavasti Mestis-joukkueen pelaajat vanhan Ilvesvalmentaja Pajuojan johdolla Ilveksen asuihin. Kun sarja on suljettu, ei Ilveksen kannalta ole väliä, millä kokoonpanolla pelit hävitään. Sen sijaan Mestiksessä voi hyvänä päivänä olla paljon voitettavaa. Puolinukuksissa pelaava nykyIlves saattaa saada muutaman laukauksen lurahtamaan mestisjoukkueiden maalivahtien längistä sisään. Tai hitaammat pelaajat kaatelevat jäähyn arvoisesti ympäri kaukaloa pyöriviä ilvespelaajia. Ajallisesti on aika sama pysähdytäänkö pelailemaan Ouluun vai ajetaanko Rovamiemelle asti tai Vaasan sijaan Kokkolaan,
 Lappeenrannan sijaan Imatralle tai Lahden sijaan Heinolaan. Parhaassa tapauksessa pelaajat heräävät talviunestaan ja joukkue alkaa keräämään yllätysvoittoja. Vielä paremmassa tapauksessa plakkariin voi tulla jopa Mestiksen ykkössija, ehkä jopa monena vuotena peräkkäin. Mikäli muutaman vuoden kuluttua Liiga avaa sarjan karsinnoille, olisi voittaja KooVeen vastassa Ilves. Tällöin voitaisiin pelata sopupelit ja varmistaan jonkinlaisen Ilveksen (KooVeen) jatkon Liigassa (Mestiksessä).

Pienenä pulmana ovat talousongelmat, mutta niihinhän on Ilveksessä vuosien varrella totuttu. Tutusti nykyisinkin ilmoitettu kaikkien kotipelien yleisömääräksi sama 4456 katsojaa todellisesta katsojamäärästä riippumatta. Pääsylipputulojen romahtamisen ja hallituksen jäsenten erottua apuun voisi pyytää jotain äkkirikastunutta miljonääriä, joka haluaa kantaa yhteiskunnallista vastuuta ja rahoittaa vuosittain tappiota tuottavaa yritystä. Idän suunnalta löytyy varmasti jääkiekkohenkisiä oligarkkeja, esimerkiksi Sperbank on täynnä vapaana odottavaa valuuttaa ja länteen kinuavia miljardöörejä. Siellähän se Esko Ahokin brassailee.

Kaiken kaikkiaan hallituksen ja toimarin olisi syytä puuttua pelailuun. Tätä on nähty nyt kymmenen vuotta. Seurajohdon ilmoituksen mukaan tämän vuoden piti olla uuden Ilveksen menestyksen vuosi.
Hoh hoi ! Näitä puheita on kuultu riittävästi. Kannattajat ovat odottaneet tekoja enemmän kuin joutavia puheita. Todella puuduttavaa katsella tätä samaa tehotonta taaperrusta.





Ei kommentteja: