torstai 31. tammikuuta 2019

SYÖ 10 ! Tampere

Tämä tarkoittaa ravintoloiden tarjouskampanjaa, jossa tarjotaan ravintolaruokaa kympillä pääasiassa lounasajan ulkopuolella. Kampanjassa on mukana isoja kaupunkeja, Helsinki, Tampere, Turku, Lahti ja Tallinna. Jokainen ravintola tarjoaa muutaman alennetun ruoka-annoksen ajalla 25.1.-7.2. 2019.
Tampereella ravintoloita on 19 ja ne löytyvät netistä, kun klikkaa Syö Tampere. Pieni heikkous on ravintola-annosten hampurilaisten painotus. Ravintoloita voisi olla myös paljon, paljon enemmän kuten Tamperradassa. Joka tapauksessa tämä on hieno tarjous aikaan, jolloin ravintoloissa käydään syömässä kaikkein vähiten.

Menimme kokeilemaan uuteen ruokapaikkaan nimeltä Thai Street Food. Paikka sijaitsee Aleksanterinkadulla.  Otin tuliseksi merkittyä ruokaa nimeltä Phad ka phrau ja vaimoni Phad med ma- maung. Molemmat annokset olivat isoja. Niissä oli kanaa nuudeleiden ja kasvisten lisäksi. Molemmissa oli myös iso "kakku" riisiä. Lisänä tuoretta salaattia. Minun annoksessani oli kasvisten joukossa voimakasta chiliä. Sivupöydältä löytyi kolmea lisäkettä, joissa oli hapanimeläkastiketta, kuivia chilinsiemeniä ja suolaista chilikastiketta. Ruoka oli erinomaista. Tuoretta kevyttä ja maukasta. Kana oli pehmeää, nuudelit puolikypsiä ja kuten myös kasvikset. Myös vaimoni piti omaa annostaan aivan erinomaisena. Totta maar, tämä oli täydellistä thairuokaa. (Sanon tämän vaikken ole koskaan käynyt Thaimaassa) Chiliä oli minun annoksessa niin paljon, etten koskaan laita kotona niin tulista ruokaa. Hieno piirre tässä chilissä oli, että se poltti suuta joka puolelta. Tulisuus hävisi myös melkein kokonaan, kun astuimme ulos ravintolasta.

Ei kommentteja: