torstai 31. tammikuuta 2019

TALVISET KEKSINNÖT

Kerron taas kerran pari keksintöä, joita voisi käyttää täällä Suomessa talvisaikaan ja miksei myös kaikissa muissakin tundramaissa, Pohjoismaissa, Venäjällä, Alaskassa, Kanadassa jne. Olen ehdottanut näitä aiemminkin, joten jos olet kuullut tämän ennenkin, siirry muihin tarinoihin.

Ensimmäinen on lumensulatusaura. Aurausauton kitaan tuleva lumi sulatetaan ja se imetään auton takana olevaan tankkiin. Näin aurauslumia ei kasata tienvarsille tai kekoihin, vaan sulatetaan vedeksi. Tankissa voisi olla vielä pohjalla verkko, joka lasketaan kiinteiden ainesten päälle ennen säiliön tyhjentämistä. Näin erilainen tavara voidaan eritellä ennen tyhjennystä.

Toinen keksintö on talon ulkoseinässä oleva jääkaappi. Miksei jääkaappi voisi olla talon ulkoseinässä ? Ulkopuolella olisi kylmäanturit, jotka keräävät ja varastoivat kylmää ilmaa jääkaappia varten. Näin hyödynnettäisiin pakkasta ja myös matalia plusasteita. Kesällä jääkaappi toimisi sähkövirralla kuten nykyisinkin. Jääkaapin lämpötila on 5-8 astetta. Aina kun lämpötila ulkona painuu näihin lukemiin tai alemmas, anturit alkavat keräämään kylmyyttä.

Ei tämän luulisi olevan niin vaikeaa. Onhan autoissakin jo hybridi toiminto, jolloin auto pysähtyy liikennevaloissa ja käynnistyy uudelleen. Puhumattakaan mobiili-ohjattavista kodin sähkölaitteista.

Ei kommentteja: