keskiviikko 9. tammikuuta 2019

PALLOILUA (kentän laidalta)

Jori Lehterä ei saapunut Tampereen käräjäoikeuteen vastaamaan syytteisiin kokaiinin hankkimisesta suuressa huumejutussa. Jatkossa oikeus edellyttää, että Lehterän itse on saavuttava oikeuteen. Syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta 6-8 gramman kokaiinierän ostamisesta. Aiemmin Lehterän edustaja on todennut Lehterän osuuden vähäiseksi. Mainitusta erästä riittää kokaiinia sataan "viivaan". NHL:ssä Philadelfian joukkueessa pelaava Lehterä on saanut 24 ottelussa aikaan yhden maalin ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Paras suomalainen, Mikko Rantanen, on saanut aikaan yhteensä 66 tehopistettä.

Jalkapalloilija Riku Riski on saanut kansainvälisen median huomion kieltäydyttyään Huuhkajien ottelu- ja leirimatkalta Qatariin. Riski on ilmoittanut syyksi maan huonot ihmisoikeusolot. Palloliitto on selitellyt asiaa osallistumalla pohjoismaisten jalkapalloliittojen yhteiseen Qatar- delegaatioon, jossa tavataan paikallisia ihmisiä. Jotenkin tuntuu hyvältä, että edes kerran joku urheilija uskaltaa vastustaa epäonnistuneita valintoja ja rahan valtaa urheilussa. Qatarille myönnettiin seuraavan Maailman cupin isännyys.

Liigan pelaajien jokakeväinen ulosmyynti on alkanut. Sarjataulukon pohjimmaisena majaileva Porin Ässät on myynyt tähtipelaajansa Sakari Mannisen HIFK:n riveihin. Peräpäässä niinikään majaileva KooKoo on antanut potkut valmentaja Tuomas Tuokkolalle. Valmentajapesti olisi joka tapauksessa loppunut keväällä. Syksyllä aloittavaksi uudeksi valmentajaksi on veikkailtu nuorten MM-kultaan valmentanutta Jussi Ahokasta.

Keihäänheittäjän uransa lopettanut Oona Sormunen on aloittamassa uutta urheilu-uraa amerikkalaisen jalkapallon parissa. Sormunen ei ole kertonut asiasta kuitenkaan vamentajalleen Seppo Rädylle, koska odottaa saavansa tältä aimo saarnan. Sormusella on varmasti sanansa sanottava naisten jalkapallokentillä, sillä keihäskisoissa hänellä on ollut otsa kurtussa ja suusta on kuulunut joukko ärräpäitä.

Ei kommentteja: