sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Unelmalotto

Veikkaus on lanseerannut uuden loton, Unelmaloton. Pienellä summallakin voi ostaa aikaa unelmille. Lottoaja voi tehdä kuponkinsa jo alkuviikosta ja unelmoida loppuviikon 15 miljoonan voitosta. Voitto potti on joka viikko sama, mutta kukaan ei voita sitä. Sensijaan jokainen lottoaja voi unelmoida suuresta summasta ja mitä sillä tekisi. Tämä on ns. demarilotto. Kaikki saavat samalla rahalla (tai vaikka kuinka suurella summalla) unelmoida mistä kukakin itse haluaa.

Tällä uudella lotolla kerätään rahaa valtion kassaan seuraavaa hallitusta varten. Sen ei tarvitse unelmoita tai esittää katteettomia lupauksia vaan pystyy toteuttamaa muutaman uuden uudistuksen. Vuodessa on 52 viikkoa. Jokaisen viikon voittosumma on unelmien summa, 15 miljoonaa. Jos jokatoinen suomalainen lottoaa viidellä eurolla viikossa, saadaan tuloja 12,5 miljoonaa euroa. Pikkuvoittoihin menee 0,5-1 miljoonaa euroa. Viikossa tulee ylimääräistä valtion kassaan 10 miljoonaa ja vuodessa 520 miljoonaa. Sellaisesta summasta on kiinnostunut jokainen valistunut puolue ja kansanedustaja. Puhumattakaan uuden hallituksen hallitusohjelmasta.

Unelmien lotolla saadaa suuri joukko tyytyväisesti unelmoivia kansalaisia. Sen lisäksi hallitus ja ministerit voivat parantaa joidenkin kansalaisten elämää. Ehkä pienituloiset eläkeläiset saavat kansaneläkkeen lisäosaan korotuksen, kuten puheenjohtaja Rinne on lupaillut. Tai sitten suurituloiset saavat taas helpotusta miljoonien tuloihin, kuten nykyinen hallitus on tehnyt. Kuka tietää, mitä hyvää unelmien lotolla vielä saadaan aikaan ! Vain unelmilla on siivet.

Ei kommentteja: