tiistai 29. tammikuuta 2019

PAHOLAISEN LAATIKKO

Tässä itse keksimäni laatikkoruoka. Perusajatus on kaalilaatikko pavuilla, mutta pahoilaisen tästä tekee chili, inkivääri ja valkosipuli. Niitä voi laittaa sen mukaan kuinka ärtsyn paholaisen haluaa.

Pieni punakaali
1 punasipuli ja 1 tavallinen sipuli
Pala fenkoolia
1 porkkana
Pala inkivääriä
Pala chiliä
Pala varsiselleriä
1 valkosipulin kynsi
1 prk valkoisia papuja
1 prk kidneypapuja
1 prk tomaattimurskaa
1 pkt pekonia
2 dl riisiä
Öljyä
Vettä
Loraus siirappia
Loraus vasikkafondista
Pikku lusikallinen timjamia
Pikku lusikallinen meiramia
Suolaa

Leikkaa kasvikset pieniksi ja paistele niitä kattilassa pehmeäksi vartin ajan. Leikkaa pekoni ohueksi
paloiksi. Lisää pekoni, pavut, tomaattimurska, siirappi ja fondis sekä mausteet. Anna padan kiehua vartti. Lisää riisi. Laita pata vuokaan ja anna kypsyä yksi tunti 200 asteisessa uunissa. Kiertoilmauunissa riittää 175 astetta.

Tarjoa pataa sellaisenaan salaatin ja patongin kanssa. Juomat mausteisuuden mukaan vedestä viiniin ja vichystä olueeseen.



Ei kommentteja: