maanantai 4. maaliskuuta 2019

Baarikierros Tallinnassa

Tarkoituksena oli tutustua uusiin, ennalta tuntemattomiin paikkoihin Tallinnan vanhassa kaupungissa.  Paikkoja löytyi runsaasti vaikka kahdentoista baarin listalta puolet jäi ensi kerraksi.

VALLI BAAR
Muurivahe 14 osoitteessa sijaitsee Valli baari. Se on pieni paikka, jossa on iso baaritiski ja siinä kaikki. Tiskin ympärillä on vajaa parikymmentä istumapaikkaa. Hinnat ovat halvat, suurempia koristeita ei ole. Paikalliset ihmiset ovat kotiutuneet tänne, mutta paikalla oli myös lukuisia turisteja. Paikan suola on tarjoilu. Kaksi miestä hoitelee juomapuolta ja yksi nainen keittiötä. Ikäänkuin perheyritys. Baarimikko tekee juomat asiakkaiden edessä. Perinteisen oluen lisäksi moni tuntui juovan myös erilaisia cocktaileja. Itse kokeilin Sildleib ja vodkashotia. Se on kokonaan minun nimeämä tuote. Sillileipä ja vodkapaukku. Silli oli tumman leivän päällä tai oikeastaan se oli anjovista. Ja sitten pieni pikari votkaa. Tämän lisäski baarimikko sekoitti shotin, johon tuli paria viinaa tai likööriä ja tabascoa. Juoman salaisuutta ei kuitenkaan suostuttu kertomaan. Illan viihtyisyyttä vauhditti haitaristi, joka istui nurkassa ja siivitti janoiset hyvään juhlatunnelmaan.

Hr. Mauruse Pubi
Tämä ainutlaatuinen pubi löytyy Tallinnan kirjaston kivijalasta. Oikeastaan kirjastonntakapihalla osoitteessa Eesti puiestee 8. Vähän vanhan kaupungin ulkopuolella. Pubi on kirjahyllyjä täynnä, hieman hämärä, mutta kovin kotoisa ja tunnelmallinen. Ainoa pieni tyylivirhe oli kaiuttimista kuulunut jumputus musiikki. Tälle olisi sopimut paremmin joko klassinen tai taidemusiikki. Oikein hieno idylli keskellä virtaavaa liikennettä ja ostospaikkoja. Maistelimme myös paahdettuja, valkosipulisia tummann leivän paloja jogurtti kastikkeen kera. Kasa leivänpaloja maksoi 3 €.

SaunD Music baar
Katutason alapuolella osoitteessa Sauna 10 on tämä musiikkiin ja saunomiseen erikoistunut baari.
Paikka oli kiviseinin ympyröity. Kalusteet olivat paikallista trendiä noudattava eli kaikki eriparia. Mutta jotain lämmintä ja tunnelmallista tästä nuorekkaasta paikasta löytyi. Ehkä tarjoilijat, kalustus ja asiakkaat? Saunassa emme myöskään käyneet. Paikka aukeaa alkuillasta ja on auki tarvittavan myöhään.

TOPS
Tämä ravintola/kahvila on Kalamajan alueella osoitteessa Soo 15. Hyvin tavallisen baarin oloinen paikka. Selvästi trendikäs mesta, vaikka olimme ainoat asiakkaan heti avaamisen eli kello neljän jälkeen. Sisustus muodin mukaisesti vanhaa käytettyä eripari kalustetta. Oikein mukavat baarimikot palvelivat ystävällisesti ja mutkattomasti. Varmasti tunnelma on katossa puolen yönmaikaan.

NoKu klubi
Noorde Kulduurikeskus tai jotain vastaava. Paikka sijaitsee osoitteessa Pikk 5. Ulkopuolella ei ole mitään mainosta tai kylttiä. Oven vieressä on numeronäppäimistö ja ovi on lukossa. Olin netistä
lukenut, että ovikoodi olisi 8888. Ei ollut. Katsoin netistä uudelleen ja siellä oli koodi 2580. Sillä ovi
aukesi. Toisessa kerroksessa oli iso sali ja kaksi pienempää huonetta. Isommassa oli baaritiski. Paikka oli täynnä noin parikymppistä nuorisoa. Lukiolaisia ja opiskelijoita. Kalustus oli tuttua vintage-tyyliä. Meno oli intensiivistä mutta turvallista. Olimme muiden asiakkaiden isovanhempien ikäisiä. Se ei kuitenkaan ketään haitannut. Maistelimme perinteisten virvokkeiden lisäksi juustolautasen. Oli hyvää. Kolmenlaista juustoa oli paljon ja hinta oli 5,50 €. Hauska paikka, josta tuli mieleen oman nuoruuden suosikkipaikka Imatralla, Buteri eli Buttenhofin kahvila.

Jätän tällä kertaa esittelemättä vanhat tutut suosikit: Hell Hunt, F-hoone ja Kochi Aidad. Niissäkin käytiin, mutta olen suitsuttanut niitä tässä blogissa aikaisemmin. Suitsutus on muuten viron kielellä savuttamista tai tupakointia.

Ei kommentteja: