torstai 7. maaliskuuta 2019

Puolueiden strategiat

Eduskuntavaalit pidetään kuukauden ja yhden viikon päästä. Ennakkoäänestykseen ei ole sitäkään aikaa. Puolueet sorvaavat strategioitaan konsulenttien avulla, saadakseen vaalivoiton tai ainakin siedettävän tappion. Olemme tehneet ilmaiseksi kullekin puolueelle menestysreseptit, joilla vaalit viedään kunnolla maaliin.

SDP
Gallupit lupaavat vaalivoittoa. Rinteen ihmeparantuminen luo äänestäjiin lisää toivoa. Nyt pitää jaksaa olla hiljaa. Vanha keino, vaikeneminen on kultaa, pätee tässäkin tilanteessa. Hallitus on onnistunut kasvattamaan demareitten äänisaalista. Lukuisten lakiehdotusten peruminen, pienten eläkkeiden kurjistaminen, sotesähläys ja vanhusten huonot olot hoivakodeissa satavat ääniä opposition laariin. Ei tarvitse vieläkään tehdä mitään. Sen voi murentaa vain joku yli-innokas ehdokas, joka alkaa möläyttelemään liikoja.

Kokoomus
Puheenjohtaja Orvon hoivamitoituksesta alkanut alamäki on torjuttavisaa. Nyt vain reippaasti isojen kaupunkien toreille ja ostoskeskuksiin tarjoamaan kahvia. Keskituloisten varotusta on laskettava, lapsiperheiden etuuksia lisättävä ja koulutusmäärärahoja niinikään lisättävä (ei kukaan muista enää, että kokoomus oli niitä hallituksessa vähentämässä). Työllisyyden paranemisesta kannattaa edelleen ottaa sulka hattuun, vaikka sekin tuli hyvän viennin ja talouselämän piristymisen ansiosta.

Keskusta
Nyt on hätä melkein housussa. Yksi on uhrattava, jotta muut pelastuisivat. Puheenjohtaja Sipilä on ajanut kepun kuilun partaalle. Hänen bisneksensä on nyt auttamatta mennyttä kalua. Tupailtoihin on saatava uutta verta, koska vanhat konkarit ovat heittäneet pyyhkeen kehään. Edes kuudensadantuhannen metsänomistajan syleily ei toimi. Nyt pitää ottaa vanhat kepulikeinot käyttöön. Maaseudun arvot esiin eikä sanallakaan puhuta enää hallituksesta tai Sipilästä. Maaseudun kehittäminen on tuotava halpuutuksen tilalle.

Vihreät
Hyvin alkanut nousu alkaa taittua. Se on kummallista vaikka ollaan oltu oppositiossa. Tarvitaan äksonia. Nuoret vihreät pannaan kiipeämään vaikka joka päivä eduskuntatalon pylväisiin, ellei ilmaston lämpenemistä pysäytetä. Aina charmikas puheenjohtaja Haavisto ja muut vanhat parrat suuntaavat askeleensa hoivakoteihin. Siellä he näyttävät nuorilta. Sielläkin saadaan harmaita hiuksia ilmaston lämpenemisestä ja sen seurauksista lapsenlapsenlapsille.

Perussuomalaiset
Maahanmuuttajat ovat saaneet persut nousuun. Nyt täytyy vain toivoa, että ne tekisivät lisää rikoksia ja aiheuttaisivat skandaaleja mediassa. Kaikki sataa perussuomalaisten laariin. Kun soinilaisista päästiin eroon, on vaalivoitto taattu. Kun muut puolueet ovat odottaneet kieli pitkällä perussuomalaisten tekemiä rikoksia ja niistä saatuja tuomioita, odottavat perussuomalaiset samaa maahanmuuttajilta

Vasemmisto
Köyhyydestä ei puhuta vieläkään kunnolla. Vasemmiston ehdokkaiden tulee itse näyttää köyhiltä ja vähäosaisilta. Pirteiden nuorten älykköjen sanat ovat kauniita, mutta olemus ei ole yhtään riutunut, päinvastoin. Nyt tarvitaan vanhojen kaaderilaisten neuvoja, miten köyhien ja sosiaalituilla elävien arki saadaan vaalitilaisuuksissa esiin.

RKP
Puolueen pitää uskoa perussuomaisten ruotsikammon kasvuun. Sitä kautta voidaan ulkopuolisen  uhan alla saada ruotsinkieliset äänestämään rkp:tä. Nyt ei ole varaa luottaa tuttuu äänisaaliiseen vaan on tuotava esiin huoli ruotsinkielen aseman menettämisestä. Tämän hallituskauden aikana RKP: n oma tv-kanava yhdistettiin kulttuurikanava Teemaan. Hyi mitä vähemmistön ajojahtia. Nyt vähän tunteen paloa kehiin.

Kristillisdemokraatit
Vaalitappio uhkaa, sillä puolueella ei ole oikein löytynyt mitään sanottavaa. Miten olisi uskonsota katolisia vastaan ? Siellähän on ollut tapana  pappien tekemä lasten hyväksikäyttö. Eikö kristillisdemareiden pitäisi nostaa kissa pöydälle ? Uusi uskonpuhdistus saisi köyhän kansan uurnille.

Siniset
Puolue uhkaa kadota yhden miehen puolueeksi. Jos Niinistö loikkaa myöhemmin kokoomukseen, se oli siinä. Suuri virhe oli jättää puolueen kentäorganisaatio rakentamatta. Nyt toreilla ja turuilla ei näy jälkeäkään sinisistä. Ainoastaan telkun uutisissa näkee selitteleviä sinisiä. Soini jätti uppoavan laivan ja nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin muiden seurata perässä. Hommatkoon jokainen jonkun huippuduunin, jos vielä ehtivät.

Liike Nyt
Puolueen ohjelma on tekemättä. Kansa ei tiedä, mitä asioita puolue ajaa. Liberaaleja arvoja ehkä, mutta mitä ne ovat. Kokoomuksen veneen heiluttaminen ei onnistu ilman ohjelmaa. Tehkää se NYT.

Seitsemän tähden liike
Väyrysen loputon vallanahneus ei yksinkertaisesti ota loppuakseen. Hänen kannattaisi hypätä persujen kelkkaan ja yrittää sitä kautta päästä valtaan. No, se hajoittaisi perussuomalaisen puolueen, mutta sehän on tuttua sekä Väyryselle,  että persuille.


Ei kommentteja: