sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Jääkiekkoa

Liiga
Kotimainen liiga lähestyy runkosarjan loppua. Mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut. Kärjessä porskuttavat tutut seurat Kärpät ja Tappara. Niskaan hengittävät (pieni yllätys) Pelicans ja ison rahan TPS. Suoraa pudotuspelipaikkaa tavoittelevat Lukko, HIFK ja HPK. Yksi putoaa säälipleijareihin, ehkä HPK. Säälipleijaripaikan ovat varmistaneet Ilves ja Saipa. Neljättä paikkaa tavoittelevat Jyp ja Sport. Kesäloma odottaa toista näistä sekä Kalpaa, Kokoota, Jukureita ja Ässiä. Syksyllä ennakoin samaan joukkoon myös nuorta Ilvestä, mutta se on tehnyt pienen yllätyksen. En yhtään ihmettteleisi jos loppuottelussa olisivat Kärpät ja Tappara. Molemmat ovat kokeneita plyoffs-joukkueita, hyviä pelaajia ja hyvin toimiva seura.

Mestis, Suomi-sarja, Nuoret ja Naiset
Mestiksen kärjessä Leki ja Hermes jahtaavat runkosarjan voittoa. Sinänsä Mestiksen voitto on pelkkää kunniaa, sillä kukaan ei nouse suljettuun Liigaan Suomi-sarjan karsintoihin jää tamperelainen KooVee ja joko Heinolan Peliitat tai Iisalman pallokerho. Suomi-sarjasta karsintaan yltänevät Kajaanin Hokki ja Kiekko-Espoo. Nuorten sarjassa alkavat pudotuspelit. Pieni kriisi nähtiin Nuorten putoamisessa, kun Kiekko-Vantaa pääsi kolmanneksi viimeiseksi. Seura luuli välttäneensä putoamisen, kunnes Jääkiekkoliitto kertoi karunntotuudenmToiseksi viimeiseksi jäänyt Ilves ei putoa vaan se kohtalo tulee vantaalaisille. Liigaseurojen ja Jokereiden joukkueet eivät putoa A-junioreiden sarjasta. Naisissa loppuottelut odottavat. Toisen loppuottelupaikan varmisti Blues Espoosta ja toisesta kisaavat viime vuoden loppuottelupari Ilves ja Kärpät.

NHL
Ison rahan liigassa on jäljellä runkosarjaa reilu kymmenen kierrosta. Tampa Bay, Boston, Toronto, Washington, San Jose ja Calgary ovat hyvissä asemissa vaikka paljon voi vielä tapahtua. Atlantin takana voitosta saa vain kaksi pistettä, joten muutokset ja voittoputket tuovat hitaammin menestystä. Suomalaisten pelaajien aikaansaannokset ovat olleet hienoja. Coloradon Mikko Rantanen on,pistepörssin seitsemäntenä 86 pisteellä 69 ottelussa. Carolinan Sebastien Aho on 15 pistemäärällä 77. Ja Floridan kapteeni Alexander Barkov sijalla 18 tehtyään 75 pistettä. Rantanen ja Aho ovat mättäneet 30 maalia ja Barkov maalin vähemmän. Harmillista, että meikäläisten edustamien seurojen mahdollisuudet loppupeleihn näyttävät huonoilta. Nuorista tulokkaista Jesperi Kotkaniemi on vakiinnuttanut paikkansa Montrealin vakiokokoonpanossa. Pisteitä on kertynyt 67 ottelussa 32.

KHL
Pudotuspelit alkoivat perinteisillä kuvioilla. Moskovan TsSKA ja Pietarin SKA selviytyivät toiselle kierrokselle. Moskovan Dynamo päätti Jokereiden kauden neljällä voitolla kahta vastaan. Jokereille kävi sama kohtalo myös viime vuonna. Asennetta ja taitotasoa ei pystytä nostamaan kauden tärkeimpiin peleihin vaikka runkosarja menikin kohtuullisen hyvin. Enpä yllättyisi jos Lauri Marjamäki saisi potkut, sillä tämä touhu on jo nähty.  Marjamäen ura lähti laskuun jo Leijonien peräsimessä.

Ps. Jääpallon Suomen mestaruuden nappasi JPS. Toisin sanoen Suomen jääpallopääkaupunki on Jyväskylä. Jääkiekkoseura Jyp on kyntänyt pitkin kautta.

Ei kommentteja: