lauantai 9. maaliskuuta 2019

Ministereiden arviointi

Koska peruskoulussakaan ei anneta enää numeroilla arvosteluja, annamme mekin ministereille sanallisen arvostelun menneestä kaudesta ja niistä asioista mistä heidät muistetaan.

Sipilä
Sanansa mittainen mies. Taisteli urheasti tuulimyllyjä vastaan koko ajan ja myönsi lopulta tappionsa. Ei myöntänyt missään vaiheessa ettei bisneamiehen opeilla pärjää politiikassa. Päävastuussa hallituksen lakiesitysten huonosta valmistelusta.

Soini
Kehno ulkoministeri, joka ei tehnyt mitään kansainvälisiä ratkaisuja (koska presidentti oli niin suvereeni ulkopolitiikassa). Heitteli vain tyhmiä huuliaan, ikäänkuin rivikansanedustaja. Menetti perustamansa puolueen, koska himoitsi ulkoministerin statusta. Koki suurimman mahalaskun koko ministerikaartista.

Orpo
Hoiteli hommiaan hyvillä argumenteillään ja varmalla otteellaan. Teki vain yhden virheen, joka suisti puolueen kannatuksen laskuun. Hoivamitoituksen vähättely paljasti kokoomuksen perisynnin, ylimielisyyden.

Häkkänen
Hoiteli hommat asiallisesti. Ei tehnyt mokia, muttei mitään suurtakaan. Tulevaisuuden nimi.

Lintilä
Kohtuullisen hyvin onnistunut valtion omistajaohjausministerinä. Ei suurempia kupruja. Ei myöskään
saavutuksia.

Mykkänen
Ihan hyvää sanottavaa kuten kahdesta edellisestä. Kokoomuksen ministerit ovat hyviä puhumaan.

Grahn-Laasonen
Alkuaikoina oli jatkuvasti grillattavana koulutussäästöjen takia. Selitteli ahkerasti huonoja ratkaisuja. Hieman tuli mieleen, että Stubbin suosikki joutui liian isoihin saappaisiin.

Saarikko
Kipakkasuinen soten puolustaja. Varmasti hiipuvan kepun parhaita voimia oppositiossa.

Tiilikainen
Periaatteessa asiallinen ministeri, mutta hieman tuntui kevyeltä kaverilta. Tekikö sittenkään muuta kuin kommentoi kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen asioita.

Vehviläinen
Hän oli ministerinä ministerilistan mukaan

Leppä
Hänkin oli joku ministeri.

Virolainen
Tuli kehiin kesken kauden jossakin vaiheessa

Mattila
"Känni" Pirkko oli juhlatuulella Tukholmassa ja oli ministeri.

Lindström
Hieman tosikkomainen kansan mies. Pärjäsi kohtuullisen hyvin vaikka joutui puolustamaan mm. Kikyn julkisen alan heikennyksiä.

Terho
Jollakin tavoin epävarma kaveri. Nykäsen valtiollisten vaalien ehdottaminen oli yritys kosiskella ääniä. Uskalsi pudottaa poliittisten nuorisojärjestöjen avustuksia.

Berner
Lähes kaikki ehdotukset vedettiin takaisin. Liberaalit avaukset eivät toimineet.

Niinistö
Oli vakuuttava ministeri. Osasi vetää oikeista naruista, joilla Suomea vietiin lisää Natoa kohti.






Ei kommentteja: