maanantai 4. maaliskuuta 2019

Pohjala brewhouse


Tallinnan keskustan ulkopuolella Kalamajan alueella, tarkasti sanottuna uudella Noblesserin alueella on uusi Pohjalan panimo. Panimo järjestää tutustumiskierroksi, mutta se jäi nyt väliin. Panimorakennuksen yhteydessä on myös ravintola Taproom. Tarjolla on 24 hanatuotetta ja mukavia ruokavaihtoehtoja. Ravintola ja koko laitos on uudisrakennus. Tilasimme kaksi erilaista maistelusettiä. Tarjolla oli monenlaista olutta pilsneristä portteriin ja gosesta berliner weisseen. Valtaosa juomista oli panimon omia tuotteita. Alkoholiprosentit vaihtelivat kokonaan alkoholittomasta 11 % porteriin. Tarjolla oli paljon tummia oluita, jotka olivat sekä makeita,msuklaisia että kuivia. Olimme samaa mieltä parhaasta oluesta. Se oli Pohjala Prototype 2.
Tässä vaaleassa oluessa oli uudenlaista raikkautta ja ehkä jotain sitruunamaista. Viiden oluen sarja
maksoi 9 €, mutta se oli aika sopiva hinta. Jokaisessa lasissa oli desi olutta, joten yhteensä joimme litran olutta. Eli kaksi isoa tai kolme pientä. Tässä määrässä oli kyllä riittäväst lipittämistä. Maistelimme myös talon makkaroita,mranskalaisia ja maissileipää. Ei yhtään hassumpaan. Jälkikäteen saimme kuulla,mettä keittiön cheffinä häärää Ruotsin Åresta tullut Michelinkokki.

Ei kommentteja: