keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Totuus ei pala tulessakaan

Suomen hiihtojoukkueen heikko menestys on pistänyt lukuisat tahot pohtimaan mahalaskun syytä. Todellinen syy on vihdoinkin löytynyt. Syynä olivat nuoret naishiihtäjät, jotka eivät tervehtineet huoltomiehiä. Nuoret hiihtäjät käyttäytyivät kuin nuoret yleensä. Siitä aina yhtä luotettavat huoltomiehet suivaantuivat ja vetivät herneen nenään. Sen takia Suomi sai vain yhden pronssin Seefeldin MM-kisoissa.

Suurpankki Nordea on sotkeutunut rahanpesuun. Näin uutisoitiin jo monia vuosia sitten. Erilaiset paljastukset ovat jatkuneet jo vuosia. Suuret pankit,  myös Nordea on ollut mukana rahanpesussa monilla eri tavoin. Venäläisten oligarkkien rahaa on otettu vastaan ilman taustojen tarkistamista. Veronkiertoa on tuettu neuvomalla hämämiehiä sijoittamaan verovapaisiin maihin jne. Kun tavallinen kansalainen, joutuu tekemään selvitystä muutamista tonneista, on rahanpesijöiden miljoonien sijoitukset voinut tehdä ilman minkäänlaisia selvityksiä. Pankit eivät ole kaihtaneet riskiä, koska voitot ovat sakkoja suurempia. Miksi myös Nordea on toiminut näin ? Nyt vihdoinkin syyt ovat selvinneet. Ihan pääjohtaja Koskullin toimesta: "Olemme aliarvioineet asian monimutkaisuuden."

Sotehärdelli jatkuu eduskunnassa ja sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Viime viikolla valiokunta päätti äänestyksen jälkeen, ettei asiantuntijoita enää kuunnella valiokunnassa. Muuten eduskunta ei ehdi äänestämään lakiehdotuksista. Tällä viikolla valiokunta päätti kuunnella oikein isoa joukkoa asiantuntijoita. Valiokunta oli tehnyt yhteisen johtopäätöksen. Kukaan ei ymmärrä ilman asiantuntijoita, mistä tässä sotessa on oikein kysymys. Samalla kaikki pääsevät pälkähästä, kun lakiehdotuksia ei ehditä käsittelemään tämä vaalikauden aikana.

Ulkoministeri Soini ilmoitti, ettei aio olla enää ehdokkaana kevään vaaleissa. Syyksi on uumoiltu milloin mitäkin uudesta virasta puolueen jakautumiseen. Nyt kuitenkin Soini itse on antanut asiaan
selvän vastauksen: "Mikään maailmassa ei kestä ikuisuuksia, katsokaa vaikka Rooman valtakuntaa
tai Neuvostoliittoa."

Kansanedustajan hommasta luopuvat edustajat Anttila ja Salolainen ovat halunneet laittaa kansanedustajien uuden sopeutumiseläkejärjestelmän remonttiin ja pyysivät, että se jätetään pöydälle. Ja ihan syystä. Molempien vuotuiset ansiot ovat olleet 2010-luvulla yli satatuhatta. Molemmat tulevat myös saamaan ns. supereläkettä, joka on 5500-6000 €/kk. Nyt molemmat ovat avautuneet asian taustoista. " Uusi sopeutumiseläkettä koskeva laki on epäoikeudenmukainen. Kyse ei ole lainkaan meistä vaan tulevaisuudessa eläkkeelle jäävistä edustajista."


Ei kommentteja: