tiistai 15. lokakuuta 2019

Aikansa kutakin

Syyrian sota päättyi laihaan sopuun, kun Syyrian joukot Venäjän tukemana ja kurdit Yhdysvaltain tukemina ahdistivat Isisin nurkkaan. Laiha rauha on parempi kuin lihava riita. Nytnsitten Turkki aloitti Syyrian pohjoisten osien puhdistamisen kurdeista. Tavoitteeksi on kerrottu Turkissa olevien pakolaisten siirtäminen takaisin Syyrian alueelle. Nyt kurdit ovat sopineet Syyrian armeijan kanssa yhteisestä vastarinnasta. Yhdysvallat on poistanut joukkojaan Syyriasta ja nyt syntynyttä valtatyhjiötä täytetään. Uusi sota vaikuttaa väistämättömältä. Eikä siinä kaikki.Turkki on uhannut päästää pakolaiset Eurooppaan, mikäli EU kritisoi Turkin pommituksia. Nyt EU ja Nato sovittelevat sanojaan, sillä Turkki on natomaa.Useat EUn jäsenmaat ovat lopettaneet aseviennin Turkkiin. Venäjä on Syyrian liittolainen, mutta myös hyvissä väleissä Turkin kanssa. Venäjällä voi olla keskeinen asema sodan jatkosta päätettäessä.

Thomas Cook matkatoimiston konkurssin pelättiin halvaannuttavan Lapin joulumatkailun. Nyt Lapin matkailu kertoo, että vaikutukset jäänevät 1-2 prosentiin. Korvaavaa toimintaa on tullut tilalle. Erityisesti Aasiasta tulevien turistien määrä jatkaa kasvuaan. Vain Cookin päivämatkoille ei näytä löytyvän korvaavuutta..

Metallica on keskeyttänyt Australian ja Uuden-Seelannin kiertueensa. Syynä on James Hetfieldin vieroitushoito. Hetfield on joutunut vieroitukseen alkoholiongelman takia. Bändi vakuuttaa palaavansa kuitenkin ensi vuonna kierueelle entistä kovempana.

Katalonian itsenäisyyttä vaatineet johtajat ovat saaneet vankeustuomiot kansankiihoituksesta. Syytteet kapinasta kumottiin. Tuomion saivat 9 katalaanijohtajaa. Tuomiot ovat pituudeltaan 3-9 vuotta. Päätökset aiheittivat jyrkän vastustuksen ja mielenosoituksia eri puolilla Barceloonaa. Paikallinen lentoasema on ollut kaaoksen vallassa.

Suomen 2000-luvun paras yleisurheilija Tero Pitkämäki lopettaa uransa. Viime vuonna vahingoittunut jalka ei ole parantunut toivotulla tavalla. Pitkämäki teki asiasta johtopäätökset murheellisin mielin. Katkosta kysyttäessä Pikämäki totesi kotona olevan puuhaa lastenhoidon merkeissä. Takana on hieno ura keihäänheiton maailman kärkiurheilijana. Manttelinperijöitä ei näytä olevan tulossa.

Jari-Matti Latvala on kipuillut rallin parissa koko kuluvan kauden. Nyt Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen on ounastellut ensi kauden kuskeja. Latvala ei kuulu enää joukkoon. Potkut ovat edessä. Eikä tässä vielä kaikki. Suhde missi Maisa Torpan kanssa on myös ajanut karille. Tähtäimessä olivat häät, mutta nyt pari on ilmoittanut eroavansa. Torpan mukaan he rakastavat toisiaan niin paljon, että päästävät toistensa menemään. Latvala keskittyy ralliin ja Torppa johonkin muuhun.

TPS antoi potkut jämerälle kiekkoilijalle Jonne Virtaselle. Kyse oli Tanskan pelireissun tapahtumista. Alkoholilla on asiassa osansa. Nyt Virtanen palaa Tanskaan. Sopimus tanskalaisen Herningin kanssa on selviö. Joukkuetta valmentaa ex-saipalainen Petri Skriko.

Ei kommentteja: