sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Ota tästä nyt selvää ?

Boris Johnson on lähettänyt EU:lle kaksi kirjettä. Ensimmäisessä kirjeessä haetaan brexitille lisäaikaa. Siinä ei ole kuitenkaan Johnsonin allekirjoitusta. Toisessa kirjeessä selitetään, että on väärin hakea lisäaikaa brexitille. Siinä on Johnsonin allekirjoitus. Taustalla on jatkuvasti erikoisempia piirteitä saava Britannian brexit eli ero EU:sta. Komissio ja Johnson sopivat uudesta brexit-sopimuksesta. Brittiparlamentti päätti kuitenkin hakea lykkäystä eikä sopimusehdotus käsitelty lainkaan parlamentissa. Nyt Johnsonin pitää hakea lisäaikaa lain mukaan, mutta hän ei sitä halua. Suurin pulma koko brexitissä on parlamentin sekavuus. Tavallisesti hallituksella on takanaan parlamentin enemmistö. Näin ei ole ollut kuitenkaan brittiparlamentissa brexit-kansanäänestyksen jälkeen. Sekavuus jatkuu ja ihmiset ihmettelevät. Sekä Britanniassa että Euroopassa.

Kotimainen veikkausliiga saatiin päätökseen. Kultaa voitti Kuopion Palloseura, hopeaa Inter ja pronssia Honka. Vaan eipä pelit loppuneetkaan siihen. Ensi viikolla pelataan neljännestä europaikasta. Kups ja Inter sekä cupin voittanut Ilves ovat menossa eurokentille. Yläsarjan kaksi seuraavaksi parasta HJK ja Maarianhamina pelaavat alasarjan kahta parasta eli Lahtea ja HIFK:t vastaan. Voittajat vastakkain ja sen voittaja pelaa Honkaa vastaan neljännestä europaikasta. Tämä loppupeli on kuitenkin kaksiosainen. Marraskuun 3. selviää mikä on neljäs eurojoukkue Suomesta. Ota tästä nyt selvää ! Miksei se neljäs joukkue voi olla Honka ? Sekän oli seuraavaksi paras ? Mitä pitkittäviä jatkosarjoja tähän halutaan rakennella ?

Helsingissä osoitettiin mieltä Turkin Syyriaan tekemien hyökkäysten takia. Kurdien järjestämä mielenosoituksissa heiteltiin kiviä Turkin suurlähetystöön. Poliisi joutui käyttämään etälamaannutinta rauhoittaakseen mielenosoittajia. Sisäministeri Ohisalo on lähettänyt kysymyksen poliisille, käyttikö se liikaa väkivaltaa tilanteessa.

Kataloniassa poliisi ja mielenosoittajat ovat ottaneet väkivaltaisesti yhteen viikonloppuöinä. Katukivet ja polttopullot ovat lentäneet autoja ja liikkeitä on poltettu ja tuhottu. Poliisi on ampunut kumiluoteja ja kyynelkaasua. Vesitykeillä on yritetty rauhoittaa tilannetta. Vajaa parisataa mielenosoittajaa ja parisataa poliisia on loukkaantunut mellakoissa. Poliittiset puolueet eivät ole  kokoontuneet vähentääkseen mellakointia, joiden pelätään edelleen jatkuvat väkivaltaisina
Barcelonan keskustassa.

Australialaisen lentoyhtiö Qantasin lento New Yorkista Australian Sydneyhin kesti ennätykselliset 19
tuntia. Lento lähti Nykistä perjantaina ja oli perillä sunnuntaiaamuna. Kyseessä oli koelento, jossa oli
mukana 46 matkustajaa. Maailman parasta stand up-koomikkoa Ismo Leikolaa lainatakseni. Mihin katosin lauantaipäivä ? Mitä sanon, jos poliisi kysyy alibia lauantaille ? Missä olit lauantaina ? En missään !

Liigan murheenryyniksi on noussut Turun Palloseura. Viime vuosina menestys ei ole ollut kaksinen
kovista pelaajahankinnoista huolimatta. Tappiota on tullut miljoonia. Vähän aikaa sitten media kertoi kohu-uutisen, kun seura irtisanoi alkoholin kanssa lätränneen Jonne Virtasen. Sitten seura pani myyntilistalle kolme pelaajaa. Pelillinen ilme on ollut vaatimatonta, kun seitsemästä viime pelistä on
tullut yksi jatkoaikavoitto ja joukkue majailee liigan toiseksi viimeisenä. Nyt urheilutoimenjohtaja on eronnut. Syynä erimielisyys valmentajan erottamisesta. Urheilutoimenjohtaja olisi antanut potkut valmentajalle, mutta potkut tulivatkin hänelle itselleen. Yleisö on hävinnut TPS:n peleistä huonon menestyksen myötä. Mitä seuraavaksi ? Ehkäpä TPS:n sponsorit sanovat mielipiteensä seuran kyvyttömälle hallitukselle. Vain mielikuvitus on rajana.


Ei kommentteja: