torstai 20. toukokuuta 2021

Ei kai ?

Kirkon eläkerahasto (KER) on saanut eläkeyhtiöistä parhaimmat korona-ajan tuotot. Viime vuoden tuotto oli peräti 7.2 prosenttia. Se pesi kirkkaasti Ilmarisen ja muut eläkerahastot. Valtion eläkerahaston tuotto jäi lähes puoleen. Asia on vähän kaksijakoinen. Pitäisikö tästä iloita vai olla surullinen ? Eikös Raamatussa kerrottu jostakin kaverista, joka heitti rahanvaihtajat ja kauppiaat pois kirkon portailta ? Joku nasaretilainen ? Toisaalta, jos Taivaan isä suojelee kirkkoa ja uskontoa, kai hän suo myös pieniä  ekstratuottoja tosi tarpeeseen, eikö ?

Pääministerin puolisolla ei ole korona-ajan tuottoja sen sijaan tullut. Markus Räikkönen osaomistama, pelisuunnittelua ja sovelluskehitystä tekevä Prezella-niminen yritys on ongelmissa. Rahaa ei ole eikä tuloja tule. Pahalta näyttää ja konkurssi uhkaa. Lähiaikoina nähdään mihin tilanne kääntyy.

Perjantaina junankuljettajat pitävät työnseisauksen. Sen seurauksena koko Suomen junaliikenne on pysähtyneenä. Junankuljettajat vastustavat seisokilla VR:n henkilöstöpolitiikkaa. Seisokki ei koske kuitenkaan Kotkan ja Kouvolan välistä liikennettä. Siellä on kait henkilöstöpolitiikka kohdillaan. Suomen kansa on varmaankin lämpimästi heidän puolellaan.

Suomen öljyostot Venäjältä ovat vähentyneet. Venäjän media on käsitellyt runsaasti Suomen öljyostojen pienenemistä. Tammi-maaliskuun aikana raakaöljyn ostot vähenivät neljänneksellä. Nesteen mukaan kyse on sekä öljyn hinta-laatusuhteesta että öljyn käytön vähenemisestä. Venäjän viranomaisten mukaaan Suomen öljyostojen väheneminen on marginaalinen asia. Jos öljyä ei osteta Suomeen, sitä halutaan muualle, ainakin Aasiaan. Asiantuntijoiden mukaan samoista syistä myös muiden länsimaiden öljyostot Venäjältä tulevat vähenemään lähivuosina

Käytettyjen autojen myynnissä on tapahtunut yllättävä muutos. Diesel-autojen kauppa on lähtenyt nousuun. Tutkimukset tukevat tätä suuntausta. Kyselyjen mukaan bensiinikäyttöiset autot ovat kuluttajista 62 prosentille kiinnostavia. Seuraavaksi kiinnostavia ovat diesel-autot. 38 prosenttia kuluttajista piti niitä kiinnostavina. Hybridit tulivat vasta kolmansina 34 prosentin osuudella. Nykyisin diesel-autojen päästöt ovat saatu pudotettua lähelle bensa-autojen lukemia. Samalla autojen huono maine on tehnyt autoista edullisia.

Antarktikselta on irronnut nykypäivien suurin jäälautta. Se on kooltaan 4320 neliökilometriä eli hieman suurempi kuin Mallorcan saari. Jäälautta seilaa Etelämantereella Weddellin merellä. Se on nimeltään A-76.

Suomen parhaat ravintolat on taas valittu. Toistamiseen parhaaksi tuli Eero Vottosen luotsaama Palace. Helsinkiin meni 32 sijaa 50 parhaasta. Tamperelaisia ravintoloita oli listalla kolme: 13. Ravintola C, 26. Kajo ja 30. Ravinteli Huber. Pientä muutosta on myös ilmassa, sillä listalta löytyvät myös helsinkiläiset Castro Café Kallio ja pizzeria Via Tribunaali. Kiinnostavaa sinänsä, kun useimmat ravintolat ovat olleet kiinni tai muuten henkitoreissaan. Vai ovatko sentään ?

Ei kommentteja: